Apple Teknoloji Şirketi çocuk istismarına karşı yeni bir adım atmaya karar verdi. iCloud'a eklenecek fotoğrafları veri tabanına kaydedilmiş olan çocuk istismarı görselleriyle karşılaştırılarak Apple'ın gerekli gördüğü taktirde polise haber vereceği bildirildi.

Teknoloji debi Apple gizliliğe verdiği önemle herkesin aklında yer edinmiş hatta geçtiğimiz bir dönemde Apple, FBI'ın iPhone kilit açma talebini bile geri çevirmişti. Apple artık çocuk istismarı nedeniyle ABD'de yeni uygulamasını devreye sokmaya hazırlanıyor. iClouda yüklenen görseller otomatik olarak taranacak ve istismar içerikli görseller tespit edilecek. Eğer bir eşleşme sağlanırsa bir insan tarafından kontrol edilerek incelenecek ve gerekli görülürse polise haber verilecek.

Apple, gizliliğe verdiği önemle bilinirken çocuk istismarına karşı attığı bu adım belli bir kesim tarafından yine de gizlilik tartışmalarına neden oldu. Dev teknoloji şirketi Apple yeni sürümü ile birlikte bu uygulamaya geçileceğini duyurarak geri adım atmadı. 

Apple'ın açıklamasında fotoğraflarınızı görmeden onları analiz etmeye çalışılacağı ve hata payının trilyonda bir olduğu belirtildi.