Parti kurma aşamasında olan Davutoğlu ve eski ekonomi bakanlarından Ali Babacan'ın kuracağı partinin kurulacağı tarih açıklandı. Parti kurmak için bir süredir hazırlık yapan Babacan ve Davutoğlu, partinin tüzüğü ve programının büyük ölçüde belirlendiğini ifade ettiler.

Ali Babacan program için ekonomi başta olmak üzere pek çok konuda çalışmalar yaptığını partinin politikalarını kararlaştırmak için kurullar oluşturduklarını bu alt kurulların Aralığın 15 ile 20'sine kadar çalışmaları bitireceklerini, program ve partinin içeriğinin belirleneceğini ve ardından Parti'nin kurulacağını kaydetti.

Ali Babacan kuracağı partinin kadrosunda yer alan bir politikacı, "Partinin benimsediği politikalar aralığın sonuna doğru kurulmuş olacaktır “diye teyit etti.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği Barış Pınarı Hareketi ile birlikte parti kurma yönündeki çalışmalarımızın sekmeye uğradığı yönündeki dedikodulara dikkat çeken politikacı, parti kurma çalışmalarımız da hiçbir sıkıntı yok bilgisini paylaştı.

Ahmet Davutoğlu Kampa Girebilir

Ahmet Davutoğlu ve kadrosu parti yönetim şeklini ve parti programı için hazırlanan yönergeleri tamamladı. Önümüzdeki Aralık ayının başında yeni partiyi kurmayı planlıyorlar.