Kripto para dolandırıcılığı ve internet üzerinden hırsızlık operasyonu kapsamında tutuklanan AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun damadı Mutlu Akbulut, aynı gün içinde serbest bırakıldı. Operasyonda, 30 milyon TL'lik kripto para dolandırıcılığı ve bilişim sistemlerini kullanarak hırsızlık yapan çeteye yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi.

İstanbul'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu gözaltına alınanlar arasında AKP'li Galip Ensarioğlu'nun damadı Mutlu Akbulut'un da olduğu ortaya çıktı. Zanlılar sorgularının ardından İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Hızla Serbest Bırakıldı

Mutlu Akbulut, bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık, suç gelirlerinin aklanması ve bu gelirlerle mal varlığı edinme suçlarından nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Ancak aynı gün içinde, nöbetçi asliye ceza hakimliğine yapılan itiraz sonucu 24 saat geçmeden serbest bırakıldı.

Siyasi Baskı İddiaları

Tahliye kararının siyasi baskı sonucunda verildiği iddia edilirken, soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) rapor alınmasına karar verildi. Ancak dosyaya müdahale edilerek soruşturmanın takipsizlik kararıyla kapatılmaya çalışıldığı öne sürüldü.

Mutlu Akbulut, 2021 Temmuz ayında Galip Ensarioğlu'nun kızı Dilan ile evlenmişti. Akbulut’un suçu, Ağır Ceza Mahkemesi kapsamına giren katalog suçlardan olması ve delillerin henüz toplanmamış olması nedeniyle alınan tutuklama kararının hızlı bir şekilde geri alınması kafalarda soru işareti yarattı.