Dünya, Orta Doğu’daki çatışmalar ve Ukrayna-Rusya savaşına odaklanmışken, Akdeniz’den gelen askeri hareketlilik dikkatleri çekti. İngiliz Kraliyet Donanması’na ait amfibi hücum gemilerinin Güney Kıbrıs açıklarına demirlediği ve İngiltere’ye ait Akrotiri üssünde 1000’den fazla komandonun hazır bekletildiği bildirildi.

İngiliz Amfibi Hücum Gemileri Güney Kıbrıs’ta Havargi gazetesinin haberine göre, İngiliz Kraliyet Donanması’na ait amfibi hücum gemileri Güney Kıbrıs açıklarına yanaştı. Gazeteye göre, Akrotiri’deki havaalanında 1000’den fazla İngiliz komandonun görev başında olduğu iddia ediliyor.

ABD Savaş Gemisi de Bölgedeki Hareketliliği Artırıyor ABD donanmasına ait amfibi hücum gemisi USS Wasp, Cuma günü GKRY’nin Limasol Limanı’na demirledi. Bu gelişme, yerel muhalefet ve aktivistler tarafından protesto edilirken, GKRY Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, askeri hareketliliğin Ada’nın insani rolünün bir parçası olduğunu belirtti.

Denizaltı Görüntüleri ve Kritik Yorumlar KKTC basınında, Limasol açıklarında bir kano gezintisi sırasında belirlenemeyen bir denizaltının görüntülendiği duyuruldu. Ayrıca, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve bölgedeki diğer gerilimler sonrası ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin GKRY’ye yönelik askeri yığınağı eleştiriliyor. Başta AKEL olmak üzere, Rum Kesimi’nde bu askeri hareketlilik eleştiri konusu oldu.