Milli Savunma Bakanlığında gerçekleşen toplantıda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile bir araya geldi. Milli Savunma Bakanlığında gerçekleşen toplantıda Hulusi Akar, Cumhuriyet'in kuruluşunun 96. yıl dönümünde Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komite Kanadı ve TOBB Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

Hulusi Akar, gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı'na destek veren, iş dünyası, işçi ve memurları temsilcilerine teşekkür etti.Zorlu bir süreçten geçildiğini ve ülkece bir arada birlik beraberlik içerisinde olmanın önemini vurguladı.

 Türkiye’nin yaptığı operasyonların her türlü platformlarda savunabileceğini belirtti. Aynı zamanda Akar, Türkiye'nin yapmak istediği şeyin yalnızca sınır güvenliğinin kontrol altına alınması ve halkın güvenliği olduğunu söylerken kimsenin toprağında gözümüz yok, dedi. Akar,'' Sınırımızda yer alan Suriye'de bir terör koridoru oluşturmak isteniyor fakat biz bunu oluşturmalarına en başından izin vermeyeceğimizi söyledik ve herkesin toprak bütünlüğüne de saygılı olduğumu vurguladık.'' ifadelerine cümlelerinde yer verdi.

MSB Hulusi Akar, Türkiye'nin operasyona başlamasıyla birlikte sürekli olarak ortalıkta etnik bir temizlik söylemleri dolaştı. Fakat Türk Silahlı Kuvvetlerinin elinde silahı olmayan, taciz ateşi gelmeden ateş etmeyeceğini söyledi. Hulusi Akar, gerçekleştirdiğimiz Barış Pınarı Harekatı'nın zedelenmesi adına kimyasal silah kullanıldı kulisi yapılarak haklı mücadelemiz zan altında bırakılmaya çalışılıyor. Herkesin de bildiği üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinin kayıtlı hiçbir kimyasal silahının olmadığını söyledi.