İstanbul İkitelli'de tekstil satış mağazası bulunan Çetin Kavut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek için ilginç bir yola başvurdu.

İş adamı Çetin Kavut, 32 senedir tekstil sektöründe faaliyet gösteriyor. 2015 yılında fabrikatör olan Kavut, İkitelli'deki binasında satış mağazısıyla da hizmet veriyor. Ekonomide yaşanan sıkıntılardan nasibini alan ve elindeki son seçenek 'konkortado' ilan etmek olan Kavut "Bu en kolayı olurdu" dedi ve sıkıntılarını çözmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı. TEM otoyolunda da görünen, İkitelli'deki 8 katlı binasının dış cephesine mektubunu yazan Kavut, Ankara'dan gelecek yanıtı bekliyor.

DÖVİZ FIRLAYINCA İŞLERİ BOZULDU

İşlerinin bir süre iyi gittiğini ancak erken seçim kararıyla birlikte tekrar sıkıntılı günlerinin başladığını belirten Kavut "Erken seçim kararının alınmasıyla birlikte mevcut müşterilerimiz hepsi sipariş iptaline gitti. Bir nevi kendilerini korumaya aldılar. İktidar değişirse bir güven ortamı oluşmazsa, seçim ikinci tura kalırsa düşüncesiyle ihracat azaldı. Ciddi bir boşluk oluştu. 2-3 ay kadar bu boşluğu yönetebildik. Seçimlerden sonra tekrar piyasa hareketlenmeye başladı, sipariş oluşabilecek ortam oluştu derken bu seferde dolar ve euro fırladı" ifadelerini kullandı.

"GÖRÜŞMEK İSTEMEMDEKİ SEBEP..."

"Sesimizi duyurmakta zorlanıyoruz" diyen iş adamı Çetin Kavut "Bu arada çeklerimiz neredeyse yazılma noktasına geldi. Devletin kaynakları var. Bu kaynakları asıl üreticiler kullanmıyor. Bu kaynakları aracı şirketler, dış ticaret şirketleri ve hiçbir riski almayan ama bilançolarına baktığınızda yoğun ihracat yapan şirketler kullanıyor. KDV iadelerini çabuk ödedikleri için dış ticaret şirketleri rağbet görüyor. Bizim gibi üreticiler ihracatını bu şirketler üzerinden yapıyor. Müşteri riski, tahsilat riski, pazarlama riski yok. Eximbank'ta bilançolara göre hareket ettiği için ve bunlar da bütün üretim kaynaklarını, üreticilerin ürettiği ürünleri ihracat ettiği için bu şirketlerin ciroları yüksek çıkıyor ve kaynakları da bu şirketlere kullandırtıyorlar. Benim, Cumhurbaşkanımızla görüşmek istememdeki sebepte bunu dile getirmek, bu sorunları dile getirmek. Kullanılan kaynakları gerçek üreticilere ve gerçekten istihdam sağlayan şirketlere aktarıldığında kriz daha rahat atlatılacak" diye konuştu.