Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullardaki hijyen sorunu giderek büyüyor. Birçok okul, temizlik malzemesi temini için belediyelere başvururken, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, 113 okulun gelen baskılar nedeniyle taleplerini geri çekmek zorunda kaldığını açıkladı.

Murat Emir, düzenlediği basın toplantısında, 925 okulun Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden temizlik malzemesi talep ettiğini, 276 okulun ise malzemenin yanı sıra temizlik personeli desteği istediğini belirtti. Emir, "Milli Eğitim Bakanlığı, bu talepleri fark eder etmez, çocuklarımızı hijyenik olmayan koşullarda bırakmayı göze alarak bu süreçleri engelledi. 113 okul ise baskı sonucu taleplerini geri çekmek zorunda kaldı" dedi.

"CHP'li Belediyeler Soruna Kayıtsız Kalamadı"

Emir, CHP'li belediyelerin bu hijyen sorununa kayıtsız kalmadığını ve müdahalede bulunduğunu vurgulayarak, "Belediyelerimiz, okullardaki hijyen eksikliğine karşı duyarlı davranarak 'Eğer okulları temizleyemiyorsanız, biz temizleriz. Çocuklarımızı kirli tuvaletlere mahkûm etmeyiz' dediler. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, bu müdahaleleri engelledi ve baskılar sonucu birçok okul taleplerini geri çekmek zorunda kaldı" şeklinde konuştu.

Murat Emir, okullardaki hijyen sorununun çözülmemesi halinde öğrencilerin sağlığının ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalacağını belirterek, yetkilileri acilen önlem almaya çağırdı.