Bakan Güler'den Yunan Bakan'a Tepki: "Türkiye'ye Hoş Geldiniz!"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis’in Türkiye’ye yönelik tehditkar açıklamalarına yanıt verdi. Bakan Güler, "Türkiye’ye yılda 60 milyon turist geliyor, biz de kendilerini bekliyoruz. Hoş geldiniz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'ye Turistik Gezi İçin Hoş Geldiniz"

Georgiadis’in, “Bir gece ansızın F-35’lerle Ankara’ya gelebiliriz” şeklindeki açıklamalarına karşılık veren Bakan Güler, "Türkiye, yılda 60 milyon turist ağırlıyor. Adonis Georgiadis’i de turistik bir gezi için memnuniyetle karşılarız" dedi. Güler’in bu yanıtı, Yunan yetkililerin tehditkar söylemlerine karşı serinkanlı ve diplomatik bir duruş sergilediğini gösterdi.

Pençe-Kilit Operasyonu Hakkında Kısa Yanıt

Güler, gazetecilerin Pençe-Kilit Operasyonu’nun durumu hakkındaki sorularına da yanıt verdi. "Kilit kapandı mı?" sorusuna, "Kilit kapanınca size haber vereceğiz" şeklinde cevap veren Bakan Güler, operasyonun devam ettiğini ve sonuçları ile ilgili bilgi vereceklerini belirtti.

Bakan Güler’in açıklamaları, Türkiye’nin güvenlik politikaları ve uluslararası ilişkilerdeki duruşunu net bir şekilde ortaya koyuyor.