Kim ne derse desin bence Ege ve Akdeniz'in en güzel zamanı Eylül

Bu Sene maalesef Tüm dünyayı ve dolayısı ile ülkemizi Korona salgını vurdu ve istisnasız Tüm sektörleri olumsuz etkiledi. Tabi hizmet sektörlerini daha çok etkiledi. Bu SektörlerdenTurizm belki de en büyük yarayı aldı. Yaz aylarının gelmesi ile kaldırılan önlem paketleri ile bir hareketlilik sağladı tabi Ege yine coştu. Ne açıdan mı? Fiyat açısından zaten hazır bir bahanede vardı Pandemi!

 Şimdi diyeceksiniz ki Ege 3 ay, Akdeniz 5 ay çalışıyor, bırak da kazanabildiklerini kazansınlar!  Bence kazanabildiklerini kazanma değil bu çok özür dileyerek yazıyorum bu "geçirebildiklerine geçirme" oluyor!

Aslında balık baştan kokmuş durumda, işin gerçeği Gayrimenkuldeki Rantsal durum bu sorunun birincil tetikleyicisi!

Bu Türkiye’nin geneli için bir sorun İstanbul en merkezi yerlerinden Taksim, Şişli arsında bir yürüyün binlerce kiralık işyeri veya satılık üstelik 5 yıldır kiralık olanını bilirim ama fiyatlarında bir gıdım indirmeden sabırla boş tutarak bekliyor mal sahipleri!

Tabi hal böyle olunca herkesin hayali ya, Ege'nin mavi suları oradaki rantsal ekonomide bundan tetikleniyor.  Dünyanın her yerinde yazlık sezonluk yerlerde fiyatlar da yüzde 50 ‘ye kadar artış olabilir ama bizde tutturabildiğine hesap alma ticari bir eylem olmuş, bir standart da yok bu konuda!

Birde, bir konuya çok kafayı takmaya başladım. Neye mi ? Yaşadığım yerden yola çıkarak söyleyeyim özellikle benim kuşağımda ki herkesin hayalin de neden, EGE, Akdeniz var? Liberal düşüncelileri bırak Muhafazakârı da Ege diyor! Ne alaka? Nedir bu Ege takıntısı Malatya’nın denizi olmasa da harika Akarsuları dereleri, tarihi, havası, kaysısı, yaylası, bahçeleri var yaş ortalamasına bakın bazı ilçelerde 100 yaşından fazla yaşayan çok insan bulursunuz.  Kastamonu bir cennet fakat ormanların içinde maalesef 7 katlıya kadar binalar görebilirsiniz bilim kurgu filmi gibi! Tarihi eserleri yok edilmiş ama yine de yeşili tabiatı harika Cide’ye doğru uzanın Bodrum gibi insanı güzel, yemekleri harika  Nevşehir’in nesi eksik bütün dünya görmek için koşuyor tarihini zaten bilmeyen yoktur doğası insanı üzümü şarabı! Mardin, hiç gittiniz mi? Ya, Gaziantep Sadece yemekleri için bile  yaşanır.. Diyarbakır geri kalmaz hiçbir yerden  yemek tarih ve doğal güzellikleri açısından Hatay ve Mersin zaten Turistik yerler! Gerçi Mersinin kıyı şeritti de yıllardır beton işgalinde! Ya Van, Bitlis hiç gittiniz mi? Özellikle Bitlis tarih seviyorsan kar sporlarından hoşlanıyorsan git taşın ve misafirperverlik gör derim..  Giderken yanında Modern yaşam tarzını, kültürünü, liberalliğinide ufaktan taşıyabilirsin! Burada ne demek istiyorsun derseniz… Değişim sizinle başlayabilir daha sonra detaylı konuşuruz! Şimdi konumuza geri dönelim..

 Balığın üretim yeri Bodrum Çupra, Levrek havuzları dolu Gümüşlük balıkçıkla ünlü fakat İstanbul’daki balık restoranlarından pahalı! Ama kimsenin itirazı da yok sanırım, her yer tıklım tıklım!

Bizde bu yaz Eylül'de önce bir çeşmeye uzanalım dedik ivedi bir kararla Eylül 2020 pandemi işletmelerin işleyişlerini de vurmuş o ne düzensizlik girdiğin yerde hoş olmayan bir ticari jargon! Bizde dedik nasıl olsa çok uzak değil bas gaza Bodrum Akyarlar. Butik bir otele gittik denize sıfır otelimiz fena değildi..

Fakat akşam bir Balık yanında da kankası olsun dediğiniz zaman Aman tanrım! Denize de balık gibisin bir yandan oltalar bir yandan yırtıcılar! Talep? Oda var? Demek sıkıntı bizde! Neyse bunu yıllardır yazıyorum ama bir çözüm yok bu beldelerin ve belediyelerin yöneticilerinin de bu konuda bir çalışması olmuyor! O zaman herkes halinden memnun.  Bir fıkra geliyor aklıma “ölüm mü? mokoko mu?”  :) kusura bakmayın bazen aklıma geleni yazamadan duramıyorum!

 Yine de, Güzel insanlarla karşılaşabiliyorsunuz Akyarlar da harika personeli olan bir restorandan bahsetmek istiyorum Mahmut Dedenin Yeri  bu işletmede de biraz pazarlık yaptık ama Şef Garson Mehmet  Seyit bizimle gerçekten çok ilgilendi ve fiyatlar konusun da esneyerek  gerçekten  iyi bir indirim sağladı. Ayrıca işletme Salgın kurallarına son derece uygundu fotoğraflarda bizim ricamız üzerine gerekli mesafede durarak çalışan arkadaşların maskesiz fotoğraflarını çektik. Yani son derece güvenilirdi.

Ayrıca, mezeleri lezzetli ve sunumları gerçekten harika idi.  Şef Garson Mehmet gerçekten bu işi hakkıyla yapan yaptığı işi meslek edinmiş hakkını veren gelen müşterilerine misafirleri olarak gören misafirlerine saygısı yaptığı işe verdiği önemden yetkinliği gelen biri.  Kendisi ile ilk kez gittiğimiz bu restoranda tanışma fırsatımız oldu bundan sonrada gidersek kendisinin güler yüzü ve hizmetinin bunda çok büyük etkisi olacak.

 Böyle Başarılı ve Müşteri odaklı Restoran ve işletmeleri yazmaya devam edeceğiz. Bizimle e-posta ve sosyal medya kanallarımız aracılığı ile irtibata geçebilirsiniz. Bu arada bu konuda çok acımasız olacağımızı da söylemek isterim.