ABD'de tutuklu bulunan İran asıllı Türk iş adamı Reza Zarrab'ın tanık olduğu davada ikinci oturum birazdan başlayacak. Davanın ikinci gününde, yoğunluk nedeniyle mahkeme salonuna ek yeni bir salon açıldı. Kurulan ekranlarla duruşmanın Türk ve dünya basını tarafından takip edilmesi sağlanacak. İşte dakika dakika Reza Zarrab davasında yaşananlar...

ABD’nin New York kentinde dün başlayan jürili duruşmada Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla sanık olarak yargılanırken, tanık olmayı kabul eden Reza Zarrab duruşmada açıklamalarda bulunmuştu. Zarrab, bugün yeniden hakim karşısına çıktı.

İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

17:43 - CEZAEVİNDE TEHDİT EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

Zarrab sivil kıyafet giymesinin hâlâ bir mahkum olmadığı anlamına gelmediğini söyledi. Savcı, "FBI neden sizi koruma altına aldı?" sorusu üzerine Zarrab, "Cezaevinde tehdit edildim" dedi.

17:38 - ZARRAB: ONLARIN ALDIĞI GİYSİLERİ GİYİYORUM

Zarrab, savcının “Farklı giysiler giydiğinizi görüyorum” demesi üzerine, "Evet avukatlarım sayın yargıcın izniyle sivil kıyafetler giyebileceğimi söyledi. Onların aldığı giysileri giyiyorum" yanıtını verdi.

17:30 - ZARRAB TAKIM ELBİSE GİYDİ

Davanın ikinci gün oturumu başladı. Bugün görülen davada Reza Zarrab duruşma salonuna mahkum kıyafetiyle değil, takım elbiseyle getirildi. Mahkeme heyeti salona girdi.

DAVADA EK SALON AÇILDI, EKRAN KONULDU

İzleyici yoğunluğu nedeniyle mahkeme salonuna ek yeni bir salon açıldı. Ek salonda kurulan monitörle duruşma buradan da canlı olarak izleniyor. Duruşmaya basının ilgili çok yoğun oldu. Türk ve Amerikan basının yanı sıra Fransız, İngiliz, Alman ve bir çok ülkenin medya kuruluşları da davayı izliyor.

REZA ZARRAB DÜN NELER SÖYLEMİŞTİ

Dün "(ABD ile) işbirliği yapmak sorumluluğu kabul etmek ve cezaevinden çıkmak için en hızlı yoldu" diyerek ifade vermeye başlayan Reza Zarrab, eski Bakanlar Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış’a ilişkin dikkat çeken iddialarda bulunmuştu. Ayakları kelepçeli ve hapishane giysisiyle tanık koltuğuna oturtulan Zarrab, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a 45-50 milyon Euro rüşvet verdiğini söylemişti. Zarrab, Aktif Bank'ta hesap açmasına eski AB Bakanı Egemen Bağış'ın yardımcı olduğunu ifade ederek, "Aktif Bank Genel Müdürü ile görüşmeden sonra hesap açtım, günlük 5-10 milyon euro işlem hacmiyle açıldı" şeklinde konuşmuştu.