Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı olan Prof .Dr . İsmail Cinel , Cumhuriyet 'e  coronavirüs 'e  yakalanan vatandaşlar hakkında yer kalmayacak  sorununu  açıkladı .

 

Coronavirüs tablosundan sonuç çıkartılarak  son durumu  Cumhuriyet 'e  açıklayan Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof .Dr .İsmail Cinel ,şöyle açıkladı ;

"Hastalığın 15 günde bir artma yüzdelerine bakarsak vefat sayısı da oldukça artmış durumda ,yüzde 74  arttı .Mutant virüs  şu anda sahada hakim .Yüzde 70 lerdeydi , belki 80 lere doğru gidiyor ,mutant virüs ana virüs oldu ülkemizde " diyerek açıkladı.  Mutant  virüsün genç yaşları  daha etkisinde  tehlike  barındırdığını  açıklayan Cinel, kısaca şunları da açıkladı: "Hastaneye gelenlerin içinde yoğun bakıma daha organları daha tahrip olmuş kişileri alıyoruz. Öyle olunca da  yoğun bakım mortalitesi (ölüm oranı) doğal olarak artma  trendinde  oluyor.Birinci zirveyi  gördüğümüz dönem 19 Nisan da ,1980 ağır hasta olmuştu .İkinci zirveyi  gördüğümüz aralık ayında 5 bin 970 oldu rakam .Şimdi 2 bin 300 lerde .Daha yoğun bakım olduğunda yerimiz var görünüyor ama çok önemli bir farklılık var . O da total vaka sayısında 43 binleri bulduk ,belki 45 binleri geçeceğiz . Artış ivmesi son 15 günde çok fazla .Bu ivme ile böyle gidersek herkes yatak aramaya başlayacak ." diyerek son açıklamasıyla tamamladı .