Bordan üretilen yerli dezenfektan BOREL bugün satışa çıktı. BOREL’in içeriğinde bor, etil alkol, gliserin, aloevera, çay ağacı yağı ve lavanta bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla borla üretilen BOREL, yeni tip corona virüs ile mücadele için raflarda yerini alacak. Bakan Dönmez, burada yaptığı konuşmada, Kovid-19 salgınıyla mücadelede Türkiye’nin göstermiş olduğu başarının bütün dünyanın takdirini topladığını belirterek şunları söylemişti:

“Bu mücadelede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en hızlı ve en pratik şekilde karşılamak için gayret gösteriyoruz. Corona virüsle mücadele önce ellerde başlıyor. Uzmanlar özellikle kirli yüzeylerle temas eden ellerin sabun ya da benzeri ürünlerle en az 20 saniye yıkanmasını tavsiye ediyor. Sabunla elleri yıkamanın mümkün olmadığı durumlarda ise el dezenfektanı kullanarak kişisel hijyenin sağlanması virüsle mücadelenin en temel koşulları arasında geliyor.

Salgının ilk dönemlerinde yaşanan kaygı nedeniyle kolonya ve el dezenfektanı başta olmak üzere kişisel hijyen ürünlerine aşırı bir talep yoğunluğu yaşandı. Öncelikle kolonya ve dezenfektan üretimindeki etil alkol ihtiyacının karşılanması amacıyla, benzine etanol karıştırma zorunluluğunu kaldırdık. Böylece artan talebe hızlı reaksiyon göstererek hem ürün arzında yaşanabilecek sıkıntıları giderdik hem de fiyatların aşırı yükselmesini engelledik. Sağlık Bakanlığı onaylı biyosidal ürün ruhsatına sahip olan BOREL, bor, etil alkol, gliserin, aloevera, çay ağacı yağı ve lavanta içeriyor. BOREL, dezenfektan ürünlerin elleri kurutması ve çatlama problemlerine de karşı korumayı sağlıyor. BOREL’in içeriğindeki bor ve esansiyel yağlar, ellerin nemlendiriyor ve cildin kurumasına engel oluyor.