Yassıada'yı gündeme taşıyan NTV haber spikeri Oğuz Haksever'in mikrofonunun açık unutlması oldu. Haksever haberi anons ettikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yassıada değil yaslıada demesi üzerine arka planda sesi açık unutulan Haksever, "Neresi yaslı be! Canına okumuşsun! diye tepki gösterdi ama bu tepki yayına yansıdı.

Sosyal medya bu tepkiyle çalkalanırken Oğuz Haksever'den açıklama da geldi. Haksever projeyi yapanlara tepki gösterdim okumuşsunuz dedim ama sesi kesince okumuşsun kısmı yayına yansıdı. diyerek sözlerinin yanlış anlaşılmamasına dikkat çekmek istedi ve özür diledi. Ancak yıllar öncesinden de buna benzer tepkiler TBMM'de de gündeme gelmişti. Haksever doğru söylüyorsun adanın canına okumuşlar diye twitterda ardı ardına paylaşımlar geldi. Konuyu yıllar önce CHP'nin karakızı olarak bilinen 26. Dönem Milletvekili Doç. Dr. Mimar Gülay Yedekci de dile getirerek mecliste önerge vermiş. Yedekci, bugün yeniden gündeme taşınan konuyla ilgili yaptığı paylaşımda da yıllar önceki verdiği önerge videosunu ve görseli paylaşarak;

"Oğuz Haksever'in 'neresi yaslı be, canına okumuşsun' dediği, Yassıada Oğuz Bey'in tabiriyle canına okunmadan öncesi ve sonrası" diyerek geçmişe atıfta bulundu.