İşte en iyi WhatsApp alternatifi uygulamaları...

Dünyanın en çok kullanıcısına sahip mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp yine bir bağlantı sorunuyla gündemde. İşte WhatsApp'ın yokluğunda iletişim kurmaya devam edebilmek için alternatif mesajlaşma uygulamaları.

Telegram

Düşük internet gereksinimleri ile dikkatleri üzerine çeken Telegram, özellikle WhatsApp gizlilik politikasından bu yana popülerliğini artırdı. Kalite kaybı yaşamadan medya gönderimi ve herkese açık kanallarıyla kullanıcıların beğenisini toplayan uygulama, WhatsApp çökmeden önce bile platformun en büyük rakibi olarak kabul ediliyor.

Signal

Kullanıcı sözleşmesinin interneti kasıp kavurduğu dönem Elon Musk sayesinde patlayan Signal, listemizin en eskilerinden biri. Uygulama, 25 Mayıs 2010 tarihinde Google Play üzerinde yayınlandı. Ancak bugün beğendimiz ve sevdiğimiz haline gelmesi 2018 yılını buldu. Özellikle güvenlik elementlerine vurgu yapan platform, bağımsız geliştiricilerin destek verdiği ve bağışlarla ayakta duran bir yapıya sahip.

imassage

Bir iPhone, iPad ya da Mac kullanıcısıysanız, en basit seçenek bazen en iyisidir. Sadece Apple ürünleri için bir WhatsApp alternatifi olan uygulama, listemizin diğer üyeleri gibi pek çok farklı özelliği bünyesinde barındırıyor. Ancak platformun en büyük eksisi sadece mesaj odaklı olması. Ne yazık ki kullanıcılar görüntülü ya da sesli konuşmak için iMessage'ı kullanamıyor.

 Bip

Turkcell tarafından Android ve iOS cihazlar için geliştirilen BiP, kaybolan mesaj başta olmak üzere para transferinden dosya aktarımına kadar WhatsApp'ta olan ve olmayan birçok özelliği bünyesine barındırıyor. WhatsApp alternatifi uygulamalar arasında yerli girişim olmasıyla dikkat çeken BiP, 1000 kişiye kadar kalabalık gruplar oluşturmanıza izin veriyor. Bununla birlikte, anında çeviri özelliği sayesinde farklı dilleri konuşan kişilerle çok daha kolay bir şekilde mesajlaşabiliyorsunuz.