Real Madrid'in Bayern Münih'i 4-2 mağlup ettiği Şampiyonlar Ligi maçına hakem Victor Kassai damga vurdu. Kassai'ye Bayern Münihli futbolcular Vidal ve Robben ile birlikte teknik direktör Carlo Ancelotti de maç sonunda büyük tepki gösterdi.

Macar hakem Ronaldo'nun iki golünde de yardımcısının kurbanı oldu. İki golde Ronaldo'nun ofsaytta olmasına rağmen bayrağını kaldırmayan yan hakem, Kassai'yi de yanılttı.

Bayern Münih'in 1-0 önde olduğu dakikalarda yapılan bu hatalar sonrası mücadele 2-1'e gelirken Vidal'in gördüğü kırmızı kart maçı adeta Real Madrid'e verdi.

Öte yandan Kassai'nin uzatmalara giden mücadeleyi 1 dakika 12 saniye kala bitirmesi dikkati çekti.

Vidal: Hakem bizi resmen soydu

Şilili oyuncu, Real Madrid'e elenmelerinin 1 numaralı sorumlusu olarak karşılaşmanın hakemini gösterdi.

Bayern Münih'in orta saha oyuncusu Arturo Vidal, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid'e elenmelerinde hakem Viktor Kassai'nin büyük rolü olduğunu söyledi. 

Karşılaşmanın ardından muhabirlerin sorularını yanıtlayan Şilili oyuncu, aldıkları yenilginin tek sorumlusu olarak hakemi gösterirken, "Bu seviyede böyle bir hırsızlık olmamalı. Yarı finale çıkmak istiyorduk ancak kazananı hakem belirledi. Maçta yaptığı hatalar, bizi Şampiyonlar Ligi'nin dışında bıraktı. Utanç verici bir yönetim sergilediğini düşünüyorum" sözlerini kullandı.

Vidal, maçın 84. dakikasında gördüğü ikinci sarı kart sonrası takımını 10 kişi bırakmıştı.

Robben'den sert tepki

Arjen Robben, Şampiyonlar Ligi'nden elenmelerine sebep olduğunu düşündüğü Kassai'ye ateş püskürdü.

Arjen Robben, Real Madrid - Bayern Münih maçını yöneten Viktor Kassai'nin Şampiyonlar Ligi'nden elenmelerine sebep olduğunu söyledi.

Uzatmalarda 4-2 sonuçlanan karşılaşmanın ardından Viasat'a konuşan Hollandalı oyuncu, "Herkes sahada ne kadar güzel bir futbol oynandığını gördü ancak yarı finale kalan takımı hakemin belirlemesi hoş olmadı" diyerek, maçı yöneten Kassai'ye büyük tepki gösterdi. 

Hakemin birçok kritik hata yaparak karşılaşmanın kaderini belirlediğini söyleyen Robben, "Hakemler hakkında konuşmayı sevmem ve her zaman kendi yaptığımız hatalara odaklanırım ama bu maç onlardan biri değildi çünkü turu resmen bir taraftan alıp diğerine hediye etti" sözlerini kullandı.

Ancelotti de tepkili

Ronaldo'nun attığı ikinci golün ofsayt olduğunu iddia eden Ancelotti maçtan sonra hakem Kassai'ye ateş püskürdü.

Bayern Münih Teknik Direktörü Carlo Ancelotti Cristiano Ronaldo'nun attığı ikinci golün ofsayt olduğunu iddia ederek Macar hakem Viktor Kassai'yi eleştirdi.
UEFA'ya "maçlarda video teknolojisini bir an önce kullanma" çağrısı yapan Ancelotti, şöyle devam etti: "Hakemler hakkında konuşmayı sevmem ama hakem kötüydü. Eğer hakem Ronaldo'nun pozisyonunda hata yapmasaydı ne olurdu bilinmez ama önemli olan hata yapmamak. Bir maçta çok kez şüpheli durumlar olabilir ama burada hiçbir şüphe götürecek pozisyon yok." İtalyan teknik adam, Ronaldo'nun golünün ardından hakemden pozisyonun videosunu izlemesini istediğini de belirtti.

Ancelotti, Kassai ile ilgili başka bir soruyu ise "Maç sonunda sadece hakemi selamlayıp 'İyi iş' dedim." diye yanıtladı.(internetingazetesi)