Son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu olarak adlandırıldı. 2 ton skunk ele geçirildi. Peki Skunk nedir ismini nereden alır?

İstanbul’da düzenlenen ve 2 ton skunkun ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve operasyonda görev alan bir narkotik köpeği, emniyet yerleşkesi içerisinde basın mensuplarına gösterildi.

İstanbul’da düzenlenen ve 2 ton skunkun ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, dün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 1’i yabancı uyruklu 2 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Ayrıca ele geçirilen uyuşturucu maddeler, emniyet yerleşkesi içerisinde basın mensuplarına sergilendi.

OKUL SERVİSİYLE NAKLİYE

Uluslararası bir şebekenin, sürat tekneleriyle Saros Körfezi’ne getirerek okul taşıtı ibareli minibüs ile çakar lamba ve siren takılı otomobile yükledikleri 2 ton skunk, Mahmutbey gişelerinde düzenlenen operasyonla ele geçirilmişti.

PEKİ SKUNK NEDİR İSMİNİ NEREDEN ALIR?

Skunk, çok çabuk halüsinasyon etkisi gösterebilen, esrardan daha güçlü ve beyin ölümüne daha hızlı götüren maddedir.
Jamaika ve Bonzai gibi sentetik esrar türevlerinin beyne zararı da gücü ile ilgilidir. Yani esrar cinsi uyuşturucu maddelerin etki gücü arttıkça beyne zararı ve dolayısı ile psikiyatrik bozukluk ve akıl hastalıklarına yol açma olasılığı da artmaktadır.
Yani kafaya ne kadar şiddetli darbe gelirse beynin o kadar etkileneceği çıkarsaması ile bu durum aynıdır.

Uyuşturucu türleri arasında yer alan Skunk, Türkçe'deki kelime manasıyla Kokarca anlamına gelmektedir. Kokarca denmesinin nedeni kötü kokusundan dolayıdır.