Harun Kolçak’ın ölüm nedeni nedir? Milyonlar Kolçak’ı özleyecek!

Harun Kolçak’ın ölüm nedeni, uzun zamandır insanlığın en büyük düşmanlarından bir tanesi. Teknoloji, bilim bu hastalığı engelleyemedi ve üzmeye devam ediyor. Harun Kolçak’ın saat 12.30 civarında ölümü resmi kaynaklardan duyuruldu ve şu sıralar eski şarkıları, eski klipleri ve söyledikleri sosyal medyada paylaşılıyor. Peki Harun Kolçak hangi hastalık nedeniyle hayatını kaybetti?

 

Ailesinin sanatçı bireylerinden biri Harun Kolçak bu gece hayata gözlerini yumdu. Daha önce yoğun bakıma kaldırıldığı belirtilen Harun Kolçak, saat 00.30’da aramızdan ayrıldığı bildirildi.

 

Hastane önünde yaptığı açıklamada Umut Kuzey, "Çok değerli bir müzisyen, çok değerli bir sanatçı... Tanıdığıma çok mutlu olduğum bir insanı kaybettim. Uzun zamandır mücadele ettiği prostat kanserinin vücudunda oluşturduğu tahribat yavaş yavaş onu bitirmeye başlamıştı. Acı çekiyordu. Bugün son olarak böbreklerinde yetmezlik başlamıştı"dedi.

 

Harun Kolçak uzun zamandan beri Maslak Acıbadem Hastabesi'nde kanser tedavisi görüyordu.Ardından gece saatlerine geçildiğinde Harun Kolçak'ın ölümü resmiyete kavuştu.

 

Kolçak'ın son bir senedir kansere karşı yoğun bir mücadele verdiğini söyleyen Kuzey,sözlerine şöyle devam etti:

 

"Konserler verdi ama mümkün olduğunca az tutmaya çalışıyorduk.Sahnede o kadar mutlu oluyordu ki,62 yaşında son bir yılını star gibi yaşadı".

 

HARUN KOLÇAK KİMDİR?

1955'te İstanbul'da dünyaya gelen Harun Kolçak, sinema sanatçısı Eşref Kolçak'ın oğlu.

Babası sayesinde sanatla iç içe büyüyen sanatçı, küçük yaşlarda müzikle tanıştı.

Müzik yaşantısına, Erkin Koray ile çalışarak başlayan Kolçak, Onno Tunç Orkestrası'nda 7 yıl bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yaptı.

En büyük çıkışı, Onno Tunç ile 1991'de ortak yaptıkları "Gir Kanıma" isimli albümle yakaladı.

Tunç'un vefatının ardından İskender Paydaş ile "En Büyük Aşk", "Derman Olayım", "İnsan Gülerken Ağlar" gibi birçok parçada beraber çalıştı. Kolçak, "Korkuyorum", "Dualarım Yoluna" ve "Yanımda Kal" gibi unutulmaz şarkılara da imza attı.

2012'de "Yeniden Doğuyorum" adlı solo albümü çıkardı. 2013 yılında Harun Kolçak&Rock Off isimli grubu kurdu.

Kolçak'ın, uluslararası festivaller ve yarışmalarda kazandığı birçok ödül bulunuyor. Ünlü sanatçı, 1996'da Litvanya'da 13 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen "Müzikos Festivalis Nerinos Vasara 96" yarışmasında "En İyi İkinci Şarkıcı" seçildi.

 

PROSTAT KANSERİ NEDİR?

Prostat kanseri, son dönemlerde tedavi edilebilirliği ile konuşuluyor. Prostat kanseri ile ilgili detayları, resmi bir kaynak olan kanser.gov.tr’den okuyabilirsiniz.

 

KALDIRILDIĞI HASTANEDEN RESMİ AÇIKLAMA

Sanatçı Harun Kolçak, 19 Temmuz 2017, saat 22.55'te Acıbadem Maslak Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Bir süredir prostat kanseri tedavisi gören ünlü sanatçının sağlık durumu ile ilgili Onkoloji Uzmanı Prof.Dr.Gökhan Demir şu açıklamaya yaptı,"Değerli  sanatçımız Harun Kolçak ileri evre küçük hücreli metastatik prostat karsinomu tanısı ile izleniyordu. Hem onkolojik tedavi hem de yoğun destek tedavisine rağmen, kendisini ileri evre hastalık sonucu kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun. Kendisine Allahtan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.”