Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çok önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamada; "Tüm gemi, deniz araçları ile gemi adamları ve şirketlerin belgelerini 3 ay süre ile uzattık. Deniz taşımacılığında insan temasını sıfıra indirerek ihracat ve ithalatı sürdürüyoruz." diyerek şirketlerin belgeleri hakkında kararı duyurdu. Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarına göre belgeler 3 ay süre ile uzatılarak deniz taşımacılığında insan temasını sıfıra indirerek ihracat ve ithalatı sürdürdüklerini belirtti.

Konu ile ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Tüm gemi, deniz araçları ile gemi adamları ve şirketlerin belgelerini 3 ay süre ile uzattık. Deniz taşımacılığında insan temasını sıfıra indirerek ihracat ve ithalatı sürdürüyoruz."

Bir diğer açıklamasında salgının sebep olduğu tüm olumsuz etkilere karşı hükümet olarak denizcilik sektörünün desteklenmesi amacıyla gerekli görülen tedbirleri almaya devam edeceklerinin altını çizen Bakan Karaismailoğlu, şu sözleri sarfetti;

 "Denizcilik sektörümüzün bu ortamdan en az şekilde etkilenmesi için tüm imkanları kullanıyoruz. Keza bildiğiniz gibi kamu olarak tüm sektörleri desteklemek için tüm imkanlarımızı seferber ederken özel sektörümüzün de elinden geleni yaptığını biliyoruz. Ancak bilin ki; bu sancılı dönemi başarıyla geride bırakacak ekonomik altyapıya sahip bir ülkeyiz” diye konuştu.