Kahramanmaraş depremi ile birlikte öğlen saatlerinde yüzyılın ikinci büyük depremi olarak 7.6'lık bir başka depremle sarsılan Kahramanmaraş ve 10 ilimiz için tüm Türkiye seferber olurken, Türkiye'de eğitime 1 hafta ara verildi. 
 

Sabah saatlerinde yaşanan 7.7'lik Kahramanmaraş depremi ile birlikte öğlen saatlerinde yüzyılın ikinci büyük depremi olarak 7.6'lık bir başka depremle sarsılan Kahramanmaraş ve 10 ilimiz için tüm Türkiye seferber olurken, Türkiye'de eğitime 1 hafta ara verildi. Sabah saatlerinde yaşanan 7.7'lik Kahramanmaraş depremi ile birlikte öğlen saatlerinde yüzyılın ikinci büyük depremi olarak 7.6'lık bir başka depremle sarsılan Kahramanmaraş ve 10 ilimiz için tüm Türkiye seferber olurken, Türkiye'de eğitime 1 hafta ara verildi. 

 

 

Türkiye'de eğitime 1 hafta ara verildi!


 

Malatya'da bulunan Eğitim Bakanı Mahmut Özer ATV ekranlarında "Okullarımızı inceliyoruz. Okullarımızın tamamını açık tutarak, vatandaşlarımızın konaklayabileceği, sıcak yemek yiyeceği ortamlar yaratmak istiyoruz. Çevre illerden durumları inceliyoruz, bazı hassas durumda olan okullarımız var. İlk depremde okullarımız iyi durumdaydı ama ikinci depremle birlikte bazı okullarımız hasar aldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın personelinden de kayıplar var. Tüm bunları göz önünde alarak eğitime 1 hafta ara verme kararı aldık" ifadelerini kullandı.