Kategori Mağazacılığı Derneği Başkanı Serhan Tınastepe, “AVM’lerde ciro bazlı kira, caddelerde ise kirada indirim olmazsa olmaz” dedi.

Türkiye'de Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, salgınla mücadele döneminde perakende sektörünün tüm oyuncuları arasında işbirliği sağlanmasının, zorlu zamanları atlatmada büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Alışveriş merkezi ve cadde mağazalarının çok önemli bir bölümünü oluşturan yapı market, ev geliştirme, teknoloji market, beyaz eşya, tüketici elektroniği, kişisel bakım – kozmetik, kitap – kırtasiye ve hobi kategorileri gibi çok çeşitli perakende işletmelerini temsil eden KMD üyeleri, Covid-19 salgını süresince mağazalarını kapatma kararı almışlardı.

Cadde mağazalarında da faaliyetin yeniden başladığı dönemden itibaren işlerin normal seyrine döndüğü sürece kadar en az yüzde 50 seviyesinde kira indirimi taleplerinin olduğunu belirten Tınastepe, ancak kazan-kazan anlayışıyla hareket edildiğinde sürdürülebilirliğin sağlanacağını ve yaşamın normale dönebileceğini iddia etti.

Tınastepe, bununla beraber perakende işletmelere ait genel merkez ofisleri, depolar, lojistik ve aktarma merkezleri gibi ticari alanların kiralarında da yüzde 50 oranına indirim yapılması yönünde mal sahiplerine taleplerini ulaştırdıklarını belirtti.