Tekin Bingöl Biyografisi

 

Doğum Yeri
Bitlis / Türkiye
Doğum Tarihi
1.8.1955
Tekin Bingöl Kimdir ?
1 Ağustos 1955'te Bitlis'te doğdu. Baba adı Cahit, anne adı Müteber'dir.

Akademik Hayatı

Tıp Doktoru; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.

Siyasi Hayatı

Bitlis Köy Hizmetlerinde kurum hekimliği, serbest hekimlik ve özel sektörde şirket yöneticiliği yaptı. SHP Üyeliği, CHP Parti Meclisi Üyeliği, Genel Sekreter Yardımcılığı, Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
7 Haziran 2015 tarihinden beri Ankara ikinci bölge milletvekilidir. Bundan önce 2007 ve 2011 yılları arasında da milletvekilliği görevini üstlenmiştir.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2010 yılındaki 33. ve 2012 yılındaki 34. Olağan Kurultayda tekrar Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. 2014 Yerel Yönetim Seçimlerinden sonra CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 18. Olağanüstü ve 35. Olağan Kurultaylarda CHP Parti Meclisi Üyeliğine seçildi ve Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine devam etti. 36. Olağan Kurultayda Parti Meclisi Üyeliğine seçilip, bu kez İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Sosyal Sorumluluk 

Demokratik kitle örgütlerinde üyelik ve yöneticilik yapan Tekin Bingöl, Ankara Tabip Odası ile BETAV (Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı) Üyesidir. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda görev yaptı.

Tarihsel Bağları
veri yok

Orta düzeyde İngilizce bilen Bingöl, evli ve 3 çocuk babasıdır.