Sutyen hakkında konuşmaktan çekinenler kadınlar bile sutyen giymek zorundadır - bu, kadınlığın nimetlerinden (veya tavrınıza göre şansızlıklarından) biridir. 

 Sütyen seçimiSütyen seçmenin birçok seçeneği vardır - sadece bir süpermarkete gidip süt kutusu gibi raftan ilk gördüğünüzü almazsınız. Satış görevlisinin sizden istediği buysa, showroom'dan çıkın ve şeklinizi, ihtiyaçlarınızı, boyutlarınızı vb. dikkate alacak bir yer bulun. Ama bunu söylemek yapmaktan daha kolay maalesef  çok sayıda kadın uygun olmayan sutyenler giyinmek zorunda kalıyor ve bazıları farkında bile değiller. 

Ancak tüm bu konulara girmeden önce, mevcut sutyeninizin ideal bir sutyenin uyum standartlarına uyup uymadığını kontrol edin. Sütyeniniz aşağıda verilen kriterleri karşılıyorsa, daha fazla aramanıza gerek yok - aynı stilden daha fazla satın alın.

Sütyenler için 10 uyum standardı

1 Sütyen bandı, uygun bir sütyendeki en önemli şeydir. İyi bir sutyende, bant ne çok sıkı ne de çok gevşektir - tam olarak iyi hissettirir, sıkıca kavranır. Deriyi kazmamak ve iz bırakmamak ya da aşağı inip etrafta dans etmez!. Bant aşırı sıkıysa, aşağı çekerek göğsün (veya meme kaplarının) doğal şeklini bozabilir. Üzerinizdeki bant zemine paralel olmalıdır. 

2 Sütyenin orta kısmı göğüs kemiği üzerinde düzdür. Bu, göğüslerin sütyenden dökülmesini önleyecek ve iyi bir destek sağlayacaktır. Derinizde kızarıklık yapan sütyen almayın - özellikle kablolu sütyenlere dikkat edin. Daha cömert bir göğüs şekline sahipseniz, sıradan sütyenler size kesinlikle uymayabilir. 

3 Sütyen meme kaplarının üst kısmından memenin dökülmesi olmamalıdır. Özellikle meme, sütyenin üst kenarı tarafından çok açık bir şekilde ikiye bölünmüşse kötüdür.

4 Sütyen kapları, göğüslerinizi düzleştirmeden veya sıkmadan göğüsleri yeterli şekilde kaplar.

5 Sırt çıkıntısı olmamalıdır bunu kontrol için mutlaka aynaya bakın. Ama varsa, grup ve kupa ile ilgili diğer her şey doğruysa endişelenmeyin.

6 Sutyenin dış/iç tabakasında herhangi bir kırışık veya büyük kırışık olmamalı.

7 Balen göğüsleri alttan yeterince kaplamalı. Dar olduğu için memeyi sıkmıyor, geniş olduğu için koltuk altlarını dürtmemeli.

8 Kayışlar çok gevşek oldukları için her zaman omuzlarınızdan aşağı kaymıyor ya da çok sıkı oldukları için omuzlarınızda kızgın kırmızı işaretler yapmamalılar.

9 Sutyenin kumaşı pamuk veya benzer şekilde yumuşak, rahat nefes alabilen bir malzeme olmalı.

10 Sutyeninizi artık nasıl giyeceğinizi biliyorsunuz