Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda uyarıda bulundu. Ankara'da bir çocuk hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplumda "beta" olarak bilinen "A grubu beta-hemolitik streptokok" ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için paylaşımda bulundu.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplumda "beta" olarak bilinen "A grubu beta-hemolitik streptokok" ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için paylaşımda bulundu.

 

İşte o paylaşım;

 

 

 

Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; 

 

"Eylülden beri bazı Avrupa ülkelerinde A GRUBU BETA-HEMOLİTİK STREPTOKOK VAKALARI bildirilmektedir. Ülkemizde de AZ SAYIDA vaka bildirilmiştir. A grubu beta-hemolitik streptokok enfeksiyonlarının çoğu boğaz iltihabı veya ciltte enfeksiyon şeklinde ve kısmen hafif enfeksiyonlardır.
Hasta kişilerin öksürme ve hapşırmasıyla yayılan damlacıklara doğrudan maruz kalmakla veya mikrobun yayıldığı yüzeylere dokunduktan sonra ellerini yıkamadan ağız, burun veya göz temasında da kişi hastalığı alabilir. EN İYİ ÖNLEME YOLU, ELLERİN SIKÇA SABUN VE SUYLA YIKANMASIDIR.
İlaç tedavisine başlandıktan 24 SAAT SONRA bulaşıcılık artık söz konusu değildir.
ÇOCUĞUNUZUN ani başlayan ateşi ve boğaz ağrısı var ve ateş düşürücüye rağmen düşmüyor, kötüye gidiyorsa; normalden çok daha az besleniyor veya sıvı almıyorsa, nefes almakta zorlanıyor, vücudunda hızla yayılan döküntüler varsa hemen 112 Acili arayın veya Acil Servise başvurun." dedi.

 

Hastalıktan 1 çocuk öldü!

 

10 Ocak'ta Ankara'da boğaz ağrısı ve soğuk algınlığı şüphesiyle hastaneye kaldırılan 3 yaşındaki A.S., ilaç verilerek eve gönderilmesinin ardından gece tekrar rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı ancak 11 Ocak günü doğum gününde hayatını kaybetti.