SP genel başkanı KARAMOLLAOĞLU yeni parti kurma aşamasında olan Ali Babacan ve eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile ittifak yapabileceklerini duyurdu.

DAVUTOĞLU ve BABACAN'IN kurmaya hazırlandığı partilerle siyasetin farklı bir aşamaya geçeceğini söyleyen SP Genel Başkanı KARAMOLLAOĞLU bu Yeni kurulacak partilerle partisinin ittifak yapabileceğini söyledi.

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu gazeteci yazar Kemal Öztürk'e yaptığı röportajın ikinci kısmı yayınlandı. İçinde bulundukları millet ittifakına yönelik açıklamalarda bulunan Temel Karamollaoğlu şu açıklamalarda bulundu.

Her zaman ittifakımız var diye bir şey yok ortada, yerel seçimlerde iyi parti ve Cumhuriyet Halk partisi kendi içlerinde ayrı bir ittifakta yaptılar. Ama biz partimizin ilkeleri doğrultusunda her yerde kendi adayımızı destekledik. CHP ve iyi parti ile de ittifak konusunda temaslarda bulunduk. Her parti kendi kararlarını kendisi aldı.

Parti kurma aşamasında olan Babacan ve Davutoğlu'nun kuracağı yeni siyasi oluşumlar ile de ki siyasi havanın değişeceğini işaret eden Temel Karamollaoğlu bu siyasi oluşumlar ile millet ittifakında olduğu gibi ittifak yapabileceklerini söyledi. İttifakların zamanla değişebileceğini yeni yeni oluşumların oluşabileceğini söyledi.