Sigara fiyatlarına ne kadar zam geldi? En düşük ve en yüksek sigara fiyatları ne kadar oldu? Sosyal medyada ve internette kullanıcılar sigara fiyatlarına gelen zamlarla ilgili bilgileri araştırmaya devam ediyorlar. Peki sigara fiyatlarına ne kadar zam geldi? En düşük ve en yüksek sigara fiyatları ne kadar oldu? Cevaplar haberimizde..

 

Habertürk'ün haberine göre; Sigara fiyatlarına 2 TL zam yapıldı. Sigara zammını, Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.  BAT, Philip Morbis ve JTI olmak üzere üç ana sigara gruba yapılan sigara zammının ardından en yüksek sigara fiyatı 48 liraya yükseldi. İşte, 20 Ekim 2022 güncel sigara fiyatları…

 

Bu yıl 6. kez zam gelmiş oldu!

 

Üç grup 2022 yılı içerisinde son olarak Temmuz ayında aynı anda sigara fiyatlarına zam yapmıştı. Temmuz ayındaki ortak zammın ardından 16 Ekim tarihinde yapılan zamla sigara fiyatlarına 6. kez zam gelmiş oldu. 

 

Son ortak zam temmuzda gelmişti

 

2 Temmuz Cumartesi günü itibariyle JTI grubuna uygulanan sigara zammının ardından Philip Morris BAT ve Imperial grubu sigaralara 2 TL zam yapılmıştı. Bu zam üç grubun peş peşe yaptığı son zamdı.

 

En pahalı sigara hangisi?

 

Son sigara zammının ardından Japan Tobacco International (JTI) grubunda en düşük sigara fiyatı 27,5 TL'den 29,5 TL'ye yükselirken, en yüksek sigara fiyatı 48 TL'yi gördü.