Şenol Güneş patladı: 'Burası BBG evi değil'

Beşiktaş'ın Trabzonspor ile oynadığı maçın ardından Caner Erkin ile Anderson Talisca'nın soyunma odasında yaşadığı kavga, Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, Caner ile Talisca arasında soyunma odasında yaşananların dışarı sızmasına çok kızdığı ve “Bunu yapanı bulacağım” diye tepki gösterdiği öğrenildi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'i, Trabzon derbisinde kaybedilen 2 puan kadar, soyunma odasında Caner Erkin ile Anderson Talisca arasında yaşananların 'dışarı sızmasının' da çok sinirlendirdiği öğrenildi. Olaylar şöyle gelişti: Derbinin bitiş düdüğünün ardından Trabzonsporlu futbolcularla tartışan Caner, söylene söylene soyunma odasına girdi. Bu arada Talisca da tercümana "Caner kime konuşuyor böyle?" diye sordu. Tercüman da "Genel olarak kızgın" yanıtını verdi.

'BANA MI SÖYLÜYOR?'

Ancak ardından Caner, soyunma odasında Talisca'ya dönerek sert bir ses tonuyla şunları söyledi: "Sen de hep kendine oynuyorsun? Biz sürekli seni mi izleyeceğiz? Bomboş duruyorum, kaleye vuruyorsun. Takım için oynayın!" Tercüman ortamı sakinleştirmek adına Caner'in sözlerini Talisca'ya çevirmedi. Brezilyalı yıldızın bu kez takım arkadaşlarından birine, "Bana mı söylüyor?" demesi ve üzerine 'evet' cevabını alması üzerine uçan tekmeyle Caner'i yere serdiği öğrenildi. Caner'in de yumrukla karşılık verdiği öne sürüldü.

'BURASI BEŞİKTAŞ!'

Kavganın fiziki boyuta taşınmasının ardından takım arkadaşları araya girip iki oyuncuyu ayırmaya çabaladı. Antrenör Şeref Çiçek, ortamı yatıştırmakta yetersiz kalınca bu kez Şenol Güneş'e haber verildi. F.Bahçe derbisi sonrası 1 maç kulübeye ve soyunma odasına giriş yasağı olduğu için maçı tribünden izleyen Güneş'in bu olaya bir hayli sinirlendiği ve "Herkes olduğu yerde kalsın. 45 dakika sonra oraya geliyorum" dediği öğrenildi. Soyunma odasına inen ve olayın yatıştığını gören Güneş, "Burası Beşiktaş" hatırlatmasında bulunduktan sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

'HADDİNİZİ BİLİN, SONUCUNA KATLANIR'

"Üzüntünüzü ve hırsınızı anlıyorm. Ancak burası Beşiktaş; haddinizi bilin... Hiç birimiz Beşiktaş'ın önünde değiliz. Sınırları aşmayın. Herkes kendine çeki düzen versin. Ben düzeni sağlamak, siz de sahada oynanak için buradasınız. Kendizine dikkat edin. Dikkat etmeyen sonuçlarına katlanır." Güneş'in bu sözleri üzerini dinleyenler, "Soyunma odasında Güneş olsaydı olay bu noktaya gelmezdi" yorumunda bulundular. Yönetici Ahmet Ürkmezgil ise "Bu şampiyonluk hırsının göstergesi. Futbolcuların adrenalinleri maç sonu yüksek oluyor. Şu anda durum iyi" diye konuştu.

'BURASI BBG EVİ DEĞİL'

Sakinleşen Şenol Güneş'in, "Puan kaybı yaşanan maçlardan sonra hırs patlamaları görülebilir. Ama daha sakin olun" dediği ardından da, "Burası bizim özelimiz, burası BBG evi değil. Bunu dışarıya kim duyurdu, onu bulacağım" diyerek yaşananların dışarıya sızdırılmasına da tepki gösterdiği öğrenildi.