Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, sarı-lacivertli kulübün televizyonunda gündeme dair açıklamalar yaptı.

Mosturoğlu’nun yaptığı açıklamalardan dikkat çekenler şu şekilde:

ADVOCAAT'A TEKLİF YAPTIK

Teknik Direktör Dick Advocaat ile ilgili konuşan Mosturoğlu, "Başkan, Advocaat'a 1 yıllık daha teklif yaptı. Advocaat, kolay bir karar olmadığını, düşüneceğini söyledi" dedi.
 
Tosic'in sevkiyle ilgili şüphe!

“Çok tartışılan hususlarda TFF’nin de harekete geçtiğini düşünüyorum. Ama yeterli mi değil mi tartışılır. Temsilcilik kurulu, BJK maçında bir öldürme olayı olmuştu. Temsilci talimatına bakın, temsilcilerin yükselme ve cezalarıyla ilgili esasları vardır. Ben o dönem komitenin başkanıydım. Temsilcinin raporu namusudur. Eğer bir şey görmediyse temsilci değildir. Tosic ile ilgili bize rapor gelmedi. Gönül ister ki bize de gelsin. Van Persie’nin görüntüden sevk edildiğini biliyoruz. Tosic’in neden sevk edildiğini, bilmiyorum. Eğer temsilci yazdıysa, “Ben gördüm. Tosic, akredite alanda bulunuyordu” ama kartını görmedim deme şansı yok. Futbolculara, hakem tarafından kırmızı kart verildiğinde idari tedbir uygulanmaya başlanır. Akredite alanlara girememe müeyyidesidir bu. 95/2 ne diyor? Men cezası alan futbolculardan bahsediyor. Tosic’in soyunma odasına da girmesi ceza gerektirir. Aslında bu, Tosic’e uygulanacak bir madde değil. Temsilci raporunda yok ise bu görüntüden ceza verilir mi? Tosic’in görüntülerinin izlendiği ama akreditasyon kartının görülmediği şeklinde haberler çıktı. Hiç kimse bu konuyu konuşmadı.”
 
"Temsilcinin Tosic'in fotoğrafını çekmesi gerekiyordu"

“Daha vahim olaylar var. Tosic’in burada olmasıyla soyunma odasında olması arasında bir fark yok. 95/2 bence yanlış olmuş. Olması gereken neydi? Tosic’i orada gördüyse akreditasyonu da görmesi lazımdı. Bir spor hukuku ağabeyimle konuştum. O da Beşiktaşlı. Futbolcunun üstüne akreditasyon kartı var. Kolye mi takıyor, atkı mı takıyor… Başka bir şey mi göremedim dedi. Ben sponsor ismini görüntüden okuyorum. Tosic’e sadece temsilci raporunda varsa ceza verilebilir. Fakat bu görüntüyü temsilcinin görmeme ihtimali yok. Boynundaki akreditasyon kartını da görmüş olmalı. TFF, kayıt yapabilen makinalar da dağıttı. Temsilcinin bu fotoğrafı çekmiş olması lazım. “
 
"O temsilciyle yollar ayrılmışsa..."

“Hakem Tosic’i kavgadan dolayı atmış. Burada durması başka olaylara da sebebiyet verir. Hasan Çetinkaya, Tosic’in alanda olduğunu söyledi ve Tosic uzaklaştırıldı. Temsilci Tosic’in üstüne hiç mi bakmadı. Temsilci yeterli değilse TFF bu temsilciyle yollarını ayırmalı. Temsilci göreve devam eder ve ceza almazsa kamuoyu tatmin olmaz. Bu tartışma sürer gider. Bunun fotoğrafının temsilcide olması lazım. Çünkü öyle eğitim alıyorlar. Bütün TFF yönetimi değişir ama temsilcilerin başındakiler kolay kolay değişmez. Temsilci bu fotoğrafı çekmiyorsa, üstlerinin amirlerinin bir şey yapması gerek. TFF de çağırır, “Çalışmaların yetersiz. Böyle bir sonuç doğdu, senle çalışmıyorum” der. Böylece TFF de töhmet altında kalmaz.” 
 
"Fikret Orman'ın özrünü kabul ediyoruz"

“TFF bu kupaya, “süt kupası” dendiğinde kalitesinin düşmediğini düşünüyor sanırım. Fikret Orman’ı dinledim özür diledi. Ben kendi adıma özrünü kabul ediyorum. Camiamız eder mi bilmiyorum. Futbolcular, Hasan Çetinkaya kabul eder mi bilmiyorum. Bir maç oynandı ve bir hadise yaşandı. 41. Dakikadan bahsediyorum. Pazar akşamından beri konuşulan konu, 41. Dakikada gelişen şeyler. Eşitleyici adalet diye bir şey yok. Maçın bu noktaya gelmesine sebep olan kırmızı kart hadisesi. Tosic’in cezalandırılması sonrası Van Persie’nin de atılması linç kültürüdür. Van Persie, 41. Maddeden sevk edildi. Kişilik haklarına saldırı, hakaret ve tükürme. Sevk yazısı, görüntüden sevk edildiğini belirtiyor.”
 
"Görüntüleri delil olarak kullanabilmek için..."

“Van Persie’nin pozisyonunda bence sarı karttan fazlası çıkmaz. Eğer TFF, 36’dan sevk etse görüntüleri delil olarak kullanamaz. Kullanamayacağı için de 41’den sevk ediyor. Emre Aşık ile Nobre arasında geçen bir hadise vardı. Uygun olmayan bir hareket yapmıştı Emre. Emre 3 maç ceza aldı Tahkim kaldırdı. Nouma’yı temsilci rapor etmişti. Emre’nin kafa kesme hareketi, Meireles’in pozisyonu. Görüntüler, hep tartışmalar neticesinde olacaksa farklı kararlar çıkar. Burada bir sistem eksikliği var. Başkan da görüntülerden sevk edilmişti. Cep telefonu kaydıyla disipline sevk yapılamayacağını Hukuk Kurulu bilmiyor mu? Bilmiyorsa burada bir eksiklik var. Sosyal medyadaki tartışmayla sevk yapılıyor. Van Persie’nin şu hareketi, sportmenliğe aykırı harekettir ve görüntüden sevk yapılamaz. Dil hareketiyle biten pozisyonu. Yan hakem kaç metre uzağında? 3-4 metreden görmüyor mu Van Persie’yi? Hakeme niye haber vermiyor? Hakem görmedi diyorlar, yan hakem de görmedi mi? Bu görüntüye bakarsanız 41. Maddeden de sevk edilemez. Hakem görmüyor deniliyor. Hakemin görmediğini net şekilde görebiliyoruz. Kamuoynun gördüğü birşeyin aksi kamuoyunu zedeler.”
 
"Görüntülerden van Persie'ye ceza verilemez"

“Sevk maddesi 41 değil, 36 olmalıydı. Adaletin ayarını bozan uygulamalar var. Tartışmaya açık. Bu görüntüyü seyrettiğimde yan hakemin gördüğünü gördüm. Takdir kamuoyunun. FIFA’nın uygulamaları değil, keyfi uygulama varsa orası başka. Bu görüntülerden Van Persie’ye ceza verilemez.”

BEŞİKTAŞ TARAFTARINDAN TEPKİ

Bu açıklamalar sonrası Beşiktaş taraftarı sosyal medyadan Şekip Mosturoğlu'na büyük tepki gösterdi. Fikret Orman'ın Fenerbahçe'den değil spor kamuoyundan Beşiktaş'ın yer aldığı fotoğraflar nedeniyle özür dilediği hatırlatıldı.

Beşiktaş yönetiminin bu konuda yeni bir açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu(internetingazetesi.com)