Sedat Laçiner kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi eski rektörü olan Sedat Laçiner FETÖ'den kaç yıl ceza aldı sorularının yanıtı belli oldu.

Sedat Laçiner kimdir, aslen nereli, ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi eski rektörü Sedat Laçiner,  FETÖ'den kaç yıl ceza aldı soruları gündem oldu. Aslen Kırklareli doğumlu olan Sedat Laçiner hakkında merak edilenler..FETÖ soruşturması kapsamında 23 Temmuz 2016 yılında tutuklandı. Sedat Laçiner'in FETÖ yargılamasında aldığı ceza ise 9 yıl 4 ay 15 gün olarak belirlendi.

SEDAT LAÇİNER KİMDİR: Eski rektör Sedat Laçiner, 1 Temmuz 1972 yılında Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde dünyaya geldi. Ailesinin Ankara'ya taşınmasıyla birlikte eğitim hayatına burada başladı. Üniversite eğitimini 1994 yılında Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamlayan Laçiner, üniversite eğitimi devam ederken Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği Türkiye Sosyal Bilimler Yarışması'na katıldı ve birinci oldu. Birinciliğin ardından Milliyet Gazetesi'nde ana muhalefet ve başbakanlık muhabirliği görevlerini yerine getirdi.