Ankara'da Erzurum Karacasuyu köyü Derneğinin toplantısında kalp krizi geçiren AKP'li Savcı Sayan, hastaneye kaldırıldı.

Ankara'da Erzurum Karacasuyu köyü Derneğinin toplantısın da kalp krizi geçiren Savcı Sayan, hastaneye kaldırıldı. Yapılan açıklamaya göre gerekli tetkikler sonucunda Sayan'a anjio yapıldı.

Yoğun bakıma alınan Sayan'ın sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. Sayan'ın danışmanlarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şu anda üniversite hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilmektedir. Sağlık durumu iyi olup sevenlerine ve kamuoyuna saygıyla duyurulur"

SAVCI SAYAN KİMDİR?

Savcı Sayan, 1971 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesinde dünyaya geldi. 24 çocuklu bir ailenin 12. çocuğudur. İlkokulu Tutak’ta, ortaöğrenimini Muş Malazgirt’te, lise öğrenimini de Tutak Lisesinde okul birincisi olarak tamamladı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü okuyarak mezun oldu. Pedogojik formasyon da alıp öğretmenlik yaptı.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın en yakınındaki isimlerin başında geldi. 12 Eylül’de kapanan CHP Gençlik Kollarının 1996’da tekrar açılmasını sağlayan ekipte yer aldı. 1996-2000 yılları arasında CHP'den MYK üyeliği yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde İlçe Gençlik Kolu, İl Gençlik Kolu ve Genel Merkez Gençlik Kolları gibi çeşitli görevlerde bulundu. Bir süre CHP Ağrı İl Başkanlığı görevini yürüttü. Kendini “Müslüman sosyal demokrat” olarak tanımlamaktadır.

Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına üyeliği bulunan Sayan’ın, Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerindeki Töre cinayetleri, kadınların eğitimleri konularında çeşitli çalışmalar yaptı.

AK PARTİ’DEN ADAY OLDU

Seçim öncesi adaylık süreci devam ederken Savı Sayan’da Ak Parti’den aday adaylığı için başvuruda bulundu. Gazetecilerin soruları üzerine; “Türkiye yol ayrımında. Tercihimi ben memleket meselesinden yana koyarak AK Parti'den aday adayı oldum.” dedi.

2012 yılında İzmirli Gülşah Koyuncu ile hayatını birleştirdi(mynet)