Esat rejiminin saldırılarından kaçanların aralarında bulunduğu grup cilve gözü Sınır kapısında olay çıkarttı Türkiye tarafına geçmeye çalışan grubun askerin zamanında müdahalesiyle beraber sona erdi.

 

Planlı bir tahrik girişiminin Türk Silahlı kuvvetleri engelledi. Türkiye’yi izinsiz bir şekilde girmeye çalışanları durdurdular. Sınır kapısını ele geçirmeye çalıştılar. Kalabalık grup cilve gözü Sınır kapısını ele geçirerek rejim provokasyon yaptı. Bazı Suriyeliler ise başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini yaktı provokasyondan neden olmak isteyenler açıkça alenen belliydi. Türk vatandaşları ise durumdan şikâyetçi bayram için Suriye’ye gidip daha sonra geri dönenleri anlamıyoruz devlet bu tür insanları kabul etmesin diye sitemde bulundular.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise yapyığı açıklamada, "Bize doğru geliyorlar tabi o konuda da bizim temkinli olmamız lazım. Tüm gereken tedbirlerimizi şu an için almış bulunmaktayız .Türk güvenlik kuvvetleri biberli gaz ve tazyikli suyla kalabalığı dağıttı. Sekiz yılını dolduran iç savaşta Türkiye göç çok fazla oldu ancak ne bölgedeki siviller ne de Suriye'dekiler bunun sonu ereceğini düşünüyor" dedi.