CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, partisine ait olan binada yaptığı basın toplantısı ile, Rusya'da geçen gün MAX-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nın açılışının yapılmasını hatırlattı.


Yapılan fuar içerisinde en dikkat çekici konuğun Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Çeviköz, fuarda ikinci bir yüksek düzey herhangi bir konuğun bulunmadığının altını çizdi.


Yayınlanan görüntülerin tüm dünyada büyük bir merakla izlendiğini ifade eden Çeviköz, ziyaretin, geçtiğimiz hafta İdlib'de Türk askeri konvoyuna yapılan hava saldırısı ertesinde Soçi Mutabakatıyla ile ilgili olarak soru işaretlerinin ortaya çıkması sebebiyle fuarın yapıldığını söyledi.


"Ziyaret henüz hiçbir sonuca ulaşmıyor"


Moskova'da düzenlenen basın toplantısının ardından, "Rusya'nın Türkiye ile ikili ilişkilerin gidişatından büyük memnuniyet duyduğunun görülmesinin altını çizen Çeviköz, Rusya'nın bir taraftan Akkuyu Nükleer Santrali, bir taraftan da Türk Akım Boru Hattı Projesiyle Türkiye yönlü enerji potansiyelini yükselttiğini, Havacılık ve Uzay Fuarı'na bir NATO üyesi ülkeyi en yüksek konuk olarak getirerek tüm dünyada etkili bir mesajın alınmasını sağladı.


Fakat Suriye konusu hakkında, Türkiye ile Rusya arasındaki görüş farklılıkları henüz ortadan kalkmış olmadığını söyleyen Çeviköz, Rusya'nın, "İdlib'de terör unsurlarını, Suriye yönetimi ve Suriye'deki Rus askeri varlığını tehlikeye attığını ve onlara saldırılar düzenlediğini, bu durumunda Rusya ve Suriye'yi epeyi rahatsız duruma soktuğunu" ifade ettiğini söyledi