Rusya Federasyonu askerleri ile Türk silahlı Kuvvetleri’nin Suriye sınırında 10 kilometre derinlikte devriye atacağı belirtilmişti. Söz konusu devriye yapılıyor, devriye alanında el yapımı patlayıcılar ve mayınlar uzmanlar tarafından kontrollü bir şekilde imha edilmeye başlandı.

Soçi anlaşması kapsamında Rusya'ya verilen 150 saatlik sürenin tamamlanması ile birlikte, sınır hattının Suriye tarafında Rus milisleri ile Türk silahlı Kuvvetleri’nin ilk devriyesinin bugün yapılması planlanıyor. İlk devriyenin ise Mardin Kızıltepe’ye karşılık gelen ve örgütün ilk boşalttığı bölge olan Amude bölgesinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Sınırın Suriye tarafında kalan 10 kilometre derinlikte yapılacak olan devriye Türk ve Rus askerleri tarafından yapılacak. Alanın 20 kilometre ilerisi ise İHA'lar ve dronlarla sürekli takip edilecek. Yapılan devriyeler sayesinde, terör örgütü PKK/YPG'nin söz konusu bölgeden çekilip çekilmediği incelenecek ve raporlar halinde bildirilecek.

El Yapımı Patlayıcı İmha Edildi

Resulayn ilçesinde askerlerin tespit ettiği EYP’ler imha edilmek üzere güvenli bir alanda toplandı. 250 kilogramın üzerinde oldu tespit edilen patlayıcılar iş makineleri tarafından çukurlara doldurulup güvenli bir şekilde imha edildi. Çok miktarda EYP olması sebebiyle büyük gürültüye neden olan patlama, ilçede kısa süreliğine paniğe neden oldu.