Avrupa Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı başarılı iş insanı, yatırımcı ve girişimci Ramazan Burak Telli, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu! 'Doğru şirketlere yapılacak yatırımların büyük getiri potansiyeli var.' Devamı haberimizde...

 

Avrupa Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı başarılı iş insanı ve yatırımcı Ramazan Burak Telli, bu kez yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulunarak Borsa İstanbul’u işaret etti. Enflasyonist ortamda Borsa İstanbul'da birçok şirketin değerlerinin altında işlem gördüğüne dikkat çeken Telli, ‘Doğru şirketlere yapılacak yatırımların büyük getiri potansiyeli var’ yorumunu yaptı.

 

 

EN MANTIKLI YATIRIM ARAÇLARI FİNANSAL YATIRIMLAR 

 

Profesyonel danışmanlık alarak ve sepet yaparak riskleri azaltma konusunda özellikle uyaran iş insanı, "İçinde bulunduğumuz ortamda en mantıklı yatırım araçları finansal yatırımlar" dedi. Telli, dijitalleşen piyasaya dikkat çekerek "Son yıllarda dünyanın dijitalleşmesi ile birlikte daha çok kişinin ilgisini çeken ve çok daha kolay ulaşılabilir hale gelen finansal piyasalar, büyük küçük tüm yatırımcılara kâr elde etme fırsatı sunuyor. Burada püf noktası; bekleme süresine göre doğru yatırım aracını seçmek." Açıklamasını yaptı.

 

PARA PİYASALARI ACEMİLİĞE GELMEZ  

 

Tahvilden bonoya, yatırım fonlarından hisse senetlerine VİOP'tan Euroband ve Forex'e birçok enstrümanın olduğunu belirten Barış Burak Telli, para piyasalarının acemiliğe gelmeyeceğinin altını çizip profesyonel danışmanlık almanın önemine dikkat çekti: 

‘Para piyasaları hem ekonomik gündemi hem de siyasi gelişmeleri takip etmeyi gerektiriyor. Bunun yanında ekonomik okur yazarlık da çok önemli. Bunlar için gerekli bilgi, tecrübe ve zamanınız yoksa profesyonel destek almak en doğru karar olacaktır. Burada yatırımları birden farklı enstrümanda değerlendirmek de olası riskleri azaltmak adına hayati önem taşıyor.’ İfadelerini kullandı.

 

BUGÜNKÜ FİYATLARDAN KAĞIT SATIN ALMAK HAYAL OLACAK 

 

Genel seçimlerin henüz daha yeni yeni fiyatlanmaya başladığına dikkat çeken başarılı girişimci, "Borsada yabancı yatırım oranı oldukça düşük. Onlar da sisteme giriş yapmaya başladıklarında bugünkü fiyatlardan kağıt satın almak hayal olacak. Üstelik enflasyon oranlarının da fiyatlara tam olarak yansımadığını düşünüyorum. Orada da bir hareket alanı var. Doların yatay seyri, emtialar tarafındaki sınırlı hareketler de borsayı daha cazip kılıyor. Yatırımcıların sepetlerinde borsaya ağırlık vermeleri faydalarına olacaktır." Değerlendirmesini yaptı.