Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da corona virüsü tedavisi gören hastaların bulunduğu hastanede özel kıyafet ve maske kullandı.

Rusya’da corona virüsü vakaları giderek artarken virüsün en fazla tespit edildiği başkent Moskova’da çalışmalar devam ediyor.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ve corona virüsü ile Mücadele Merkezi yetkilileri ile toplantı gerçekleştiren Putin, toplantıda Moskova’da alınan önlemler ve hastaların durumları ile ilgili bilgi aldı.

RUSYA’DA 163 BİN KİŞİYE CORONA TESTİ YAPILDI

Moskova Belediye Başkanı Sobyanin, dün Moskova’daki kliniklerde 3 bin civarında corona virüsü testi yapıldığını, hafta sonuna kadar 13 bin kişiye daha corona virüsü testi yapmayı hedeflediklerini belirtti.

ÖNLEMLER ALTINDA HASTANEYE GİTTİ

Putin, “Virüsle mücadelede hastane personelinin nasıl çalıştığını gördüm. Herkes çok iyi koordine edilmiş ve saat gibi çalışıyorlar. Onlar ne yapılması gerektiğini çok iyi biliyor. Hastanede tüm ekipmanlar bulunuyor ve bu ekipmanlar kullanılıyor” dedi.

Hastane çalışanlarına hitaben bir konuşma yapan Putin, “Tedavisi tamamlanan insanlar için bambaşka bir yaşam başlıyor. Bu insanların tümü size teşekkür ediyor” ifadelerini kullandı.