Japonya futbolda rekabet halinde olduğu G. Kore'ye son darbeyi, Galatasaraylı Lukas Podolski ile vurdu. Galatasaraylı Lukas Podolski'nin Vissel Kobe'ye transferi, komşu ülke Güney Kore'de tedirginlik yarattı.

Futbolda rekabet halinde olan iki Uzakdoğu ülkesinin mücadelesinde son yıllarda Japonya, öne çıkan taraf oldu. 

2002 Dünya Kupası'nı birlikte organize eden ve o tarihten bu yana futbol yatırımlarını hızlandıran Japonlar ile Koreliler, liglerini her geçen gün zenginleştirmeye çalışıyor. Japonya J League'in son yıllarda gerçekleştirdiği transferler ve ülkeye getirdiği isimlerle rakibini geçmeye başladığı ifade ediliyor. 

 
Milyarlık yayın anlaşması 
 
Bu yılki bütçesi 26.5 milyon yen olan J-League'in, son olarak 210 milyar yen karşılığında 10 yıllık bir yayın anlaşması imzaladığına dikkat çekildi. Kore bir çok milli futbolcusunu son dönemde Japon ligine kaptırdı. Lukas Podolski transferi de Kore'de bu bağlamda geniş yankı uyandırdı. 
 
Kriz algısı pekişti 

Son yıllarda bir çok alanda üstünlüğü J-League'e kaptıran Kore liginin tehdit algısı altında olduğu belirtiliyor. Almanya ile dünya şampiyonluğu yaşamış sarı-kırmızı futbolcunun da gelmesiyle Kore ilgindeki teknik adamlar ve oyuncularda kriz hissi uyandığı bildirildi.(mynet)