Serap Paköz’ün sunumuyla hafta içi her gün Tv 8 ekranlarında yayınlanan “Gerçeğin Peşinde” programına (bugün) Piroze Kont için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın devreye girmesi damgasını vurdu.

22 yaşında üniversite öğrencisi olan Piroze Kont, 11 Ekim 2017 sabahı okula gitmek üzere arkadaşı ile durakta minibüs beklerken, yanlarında duran bir ticari taksi tarafından kaçırılmıştı. Olaydan 2 gün sonra Piroze’nin annesi Resime Hanım, kız kardeşi Hasret, ablası Pakize ve ağabeyi Enescan “Gerçeğin Peşinde” programına katılarak, Piroze’nin okuyacağını söyleyerek evlenmek istemediği Mustafa Gülçek tarafından zorla kaçırıldığını anlatmışlardı.

“Gerçeğin Peşinde” programının yaptığı yayın üzerine harekete geçen Van Merkez İlçe Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü başarılı bir operasyonla Van’ın bir köyünde alıkonulan Piroze’yi kurtararak, Mustafa Gülçek’i gözaltına almıştı.

Bakanlık Korumasına Alındı

Bugün canlı yayında Piroze’nin ailesi ile buluştuğu duygu dolu anları ekrana getiren Serap Paköz, konu ile ilgili yaşanan son gelişmeleri de paylaştı. Paköz; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Piroze olayına el koydu. Piroze; artık onların himayesinde ve güvenliği altında. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Van İl Müdürlüğü de Piroze’yi kaçıran ve kaçıranlara yardım edenlerin en ağır cezayı alması için ellerinden geleni yapacaklar. Bir süre Piroze’nin ailesi bile kaldığı yeri bilmeyecek. Belki okulunu dondurmak zorunda kalacak. Hiç önemli değil, yaşı çok genç önemli olan hayati güvenliğinin sağlanmış olması” dedi.

Piroze’nin ailesi ise; “Kızımız güvende olsun, başka bir şey istemiyoruz” dediler.