Yaz aylarının yaklaşması ile kadınlar ve erkekler sağlıklı ve hızlı zayıflama yöntemleri araştırır oldular. Uygun yöntemlerle aşırı kiloların kaybedilmesi sonrası deformasyonların giderilmesi için en sık tercih edilen ve aranan ameliyatın body lift diye bilenen pantolon giydirme estetiği olduğu açıklaması Op. Dr. Çetin Duygu'dan geldi. 

Pantolon giydirme estetiğinin karın germe ameliyatlarından farklı bir ameliyat olduğunu belirten Duygu, ''Özellikle 20- 30 kg'ın üzerinde kilo vermiş hastalara uygulanan vücudun Çepeçevre şekillendirilebilir olması bir tekniktir. Genital askılama, kasık germe, yan bacak germe, popo askılama, atılacak dokuların bir kısmı ile popo protezi oluşturup popo dikleştirme işlemlerinin tek seferde yapıldığı bir ameliyattır. Karın germe ameliyatına göre daha rahat bir iyileşme süresi olan, özellikle son dönemlerde zayıflama ameliyatlarının artmasıyla vücutları belirgin düzeyde sarkan hastalara uygulanabilecek yegane yöntemdir.''

DUYGU; ''AVRUPA TÜRKİYE'Yİ TERCİH EDİYOR''

Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinden bir çok hastanın bizleri tercih etmesinin sebebi nedir sorusuna Op. Dr. Çetin Duygu, ''Bu ameliyatın özellikle Amerika'da geliştirilmiş olması, Avrupa ülkelerinin bir çoğunda henüz uygulanmıyor olması, maddi olarak da Avrupa ülkelerinden çok daha uygun fiyata ülkemizde gerçekleştiriliyor olması sayılabilir. Kısaca aşırı kilolu hastaların zayıflama sonrası derilerinin içerisindeki yağların erimesi ile geriye kalan cilt fazlalıklarının uzaklaştırılması sonrası kalan derinin sanki bir pantolon giydiriyormuş gibi vücutlarına giydirilme işlemidir. Amerika'nın Teksas eyaletinden geliştirilen bu yöntemi bizzat yerinde öğrenerek ülkemizde de uygulamaya başlamış bulunmaktayız. ''dedi.