Osman Kavala, Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan'a yazdığı mektupta "Söylediğiniz gibi, acılara, adaletsizliklere, her şeye rağmen, teşekkürler hayat" ifadelerini kullandı. Eski AK Parti Milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Gezi davasında beraat etmesinin hemen ardından üç yıldır açık tutulan, daha önce tahliyesine karar verilen soruşturma dosyası üzerinden yeniden tutuklanan iş insanı Osman Kavala'nın kendisine gönderdiği mektubu bugünkü köşesinde taşıdığını belirtti. Kavala, yer alan mektubunda ‘Osman Kavala, Mercedes Sosa ve hep şiir...’ başlıklı yazıda "Söylediğiniz gibi, acılara, adaletsizliklere, her şeye rağmen, teşekkürler hayat. Teşekkürler Mercedes Sosa..." ifadelerini kullandı. Osman Kavala’nın Mehmet Ocaktan’ın köşesi için kaleme aldığı mektup:

“Sayın Ocaktan, Karar gazetesindeki köşenizde hukuk ve demokrasi meseleleriyle ilgili yazdıklarını ilgiyle okuyorum. Ne zamandır takdirlerimi iletmek için size yazmak istiyordum. Ancak bu mektubu kaleme almamın nedeni Gracias a la Vida yazınız oldu. Dün gece alt katta bulunan odamın penceresinden ilk defa dolunayı yakalama imkanım oldu, bu vesileyle belleğimde iz bırakmış dolunaylı geceleri düşündüm.

Bu sabah yazınızı okuyunca Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda dolunayın Mercedes Sosa’nın arkasında nasıl yükseldiği gözlerimin önüne geldi. Sosa’nın o gece Gracias a la Vida’nın içlerimize işlemesi için doğa üstü güçleriyle o manzarayı yaratmış olduğu inancına kapılmıştık!

Söylediğiniz gibi, acılara, adaletsizliklere, her şeye rağmen, teşekkürler hayat.

Teşekkürler Mercedes Sosa..

Bunları hatırlattığınız, düşündürttüğünüz için teşekkürler Ocaktan...” sözleriyle ifade etti.