2023 yılının başından itibaren hesap veya parola paylaşımına son vereceğini duyuran Netflix, aynı Netflix hesabında oturum açmış cihazların hesap sahibiyle aynı evde yaşayıp, yaşamadığını IP adresi üzerinden tespit edecek.

 

Cumhuriyet'teki habere göre; Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformlarından olan Netflix, 2022 yılını pek de iyi geçirmedi. Çünkü Netflix uzun süredir abonelerinin şifre paylaştığının farkındaydı. Şifre paylaşımına yönelik baskının artmasının sebebi ise abone sayısının azalması... Netflix, bu durumu düzeltmek için aboneleri yavaş yavaş şifre paylaşımından uzaklaştırmaya karar verdi.

 

İŞTE O AÇIKLAMA

 

Netflix’in açıklaması ise şu şekilde: “Hesap paylaşımından para kazanmak için iyi düşünülmüş bir yaklaşım geliştirdik ve bunu 2023'ün başlarından itibaren daha geniş bir alana yaymaya başlayacağız. Hesap paylaşanlara, Netflix profillerini kendi hesaplarına aktarma ve paylaşanlara aileleri veya arkadaşları için ödeme yapmak istiyorlarsa cihazlarını daha kolay yönetme ve alt hesaplar (“ekstra üye”) oluşturma için olanak sunacağız. Daha düşük fiyatlı reklam destekli planımızın olduğu ülkelerde, hesap paylaşanlar için profil transfer seçeneğinin özellikle popüler olmasını bekliyoruz.”