Reuters'ın son dakika olarak duyurduğu gelişmelere göre, Musul operasyonunun beşinci gününde Irak ordu birlikleri havalimanına ulaştı. Irak ordusu Musul Havalimanı’nı almak için saldırı başlattı.

Irak'ta Musul'un batı yakasını IŞİD'den (DEAŞ) temizlemek için Pazar günü başlatılan yeni operasyonda son dakika gelişmesi...Irak Devlet televizyonu, Ordu birliklerinin Musul Uluslararası Havalimanı'na taarruz başlattığını duyurdu.

Güney cephesinden ilerleyen federal polis güçleri ve özel kuvvetler askerleri, Elbu Seyf köyünü hafta başında terör örgütünden geri almıştı. Çatışma bölgesinden dün geçilen bilgiye göre, askerlerle havalimanı arasında yalnızca birkaç yüz metre kaldığı bildirilmişti.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Operasyonla ilgili bilgileri veren Savaş Medya Ağı, "Irak ordusuna bağlı zırhlı birlikler ve federal polis güçlerinin katılımıyla batı yakasının güneyinde yer alan Musul Havalimanı'nın geri alınması için geniş çaplı operasyon başlatıldı" açıklamasını yaptı.

Operasyona savaş uçakları da destek veriyor.

Irak Federal Polisi Sorumlusu Korgeneral Şakir Cevdet, birliklerinin Musul Havalimanı'na yönelik operasyon başlattığını belirtti.

"OPERASYON KISA SÜREDE TAMAMLANACAK"

Savaş uçakları ve topçu birliklerinin operasyona destek verdiğini kaydeden Korgeneral Şakir Cevdet, operasyonun kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Ninova'nın Kurtarılma Operasyonu Komutanı Tümgeneral Necm Cuburi, güvenlik güçlerinin iki koldan Musul Havalimanı ve Gazlaniye Askeri Üssü’ne operasyon başlattığını belirtti.

Musul Havalimanı'nın önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Tümgeneral Cuburi, “Güçlerimiz havalimanını aldıktan sonra oraya konuşlanacak. Bundan sonra Musul'un batısında yönelik yapılacak operasyonlar ordan devam edebilir” dedi.

"IŞİD'LİLERİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ KAÇTI"

Ninova'nın Kurtarılma Operasyonu Komutanı, “IŞİD mensuplarının büyük bir bölümü kaçtı, bir bölümü de kent içindeki mahallelere çekildi. Sadece bazı birlikler havalimanının etrafında bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Irak güvenlik güçleri 19 Şubat'ta Musul'u kurtarma operasyonun üçüncü aşamasını başlatmıştı.(mynet)