Ülkemizi Triatlon branşında milli sporcu olarak temsil eden Çığıl;  Daha Çok uluslararası müsabakalarda başarılar elde etmek, olimpiyat oyunlarında yarışmak ve Survivor’a katılmak yer almaktadır dedi.

 

İstanbul Üniversite’sinin Demir Kızı..! 

İstanbul Üniversitesi beden eğitimi spor yüksek okuluna girişte yapılan atletik performans testlerinde üstün başarı gösteren Demir kız lakaplı Çığıl Uzun ; bu testleri birincilikle tamamlayarak, milli sporcu olan diğer  rakiplerinin önününde yer almıştır. Testler esnasında İstanbul Üniversitesinin hakem ve görevlileri tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan genç okulunda da aynı başaryı göstermek için çok çalışacğaını söyledi.

Türkiye’de yeni yükselen bir trend olan bireysel dayanıklılık sporu Triatlonun ne kadar özel bir spor branşı olduğunu tekrar gözler önüne seren Çığıl Uzun. Yüzme , bisiklet ve koşunun aynı anda yapıldığı bu olimpik sporunda başarısı ile kendini göstermekte.
  Ülkemizi Triatlon branşında milli sporcu olarak temsil eden Çığıl; daha önce de açık su yüzücüsü Emre Seven’in spor klubünde açık su yüzme braşında bir çok yarışmada başarıyla temsil etmiştir.