İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener, katılmış olduğu programda birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisinde kabul edilen yaptırım tasarısı hakkında yorumlarda bulundu. Bu tasarıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mal varlığı incelensin şeklinde bir madde de geçiyordu.

 Akşener bunun üzerine Erdoğan'ın yerinde olsaydım eğer 'buyur bilader' derdim şeklinde bir açıklamada bulundu. Akşener, ayrıca gazetecilerin sorduğu diğer soruları da cevapladı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan yardımcısı Ali Babacanın kuracağı yeni parti ile siyasette oluşacak yeni tablonun var olan ittifak senaryolarını nasıl değiştireceğini de yorumladı.  İYİ Parti ve Saadet Partisi ile Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracağı partinin de içerisinde yer alacağı 3. bir ittifak ihtimaline de açık kapı bıraktı.

Yaptırımlar konusuna tekrar değinen Akşener zaten ABD bu yaptırımları uygulamasa bile bizim ekonomimiz oldukça kırılgan bir durumda üretim ekonomisinden beton ekonomisine geçtik. Kredi ile ilerleyen bu sistem değiştirilmeli.  Damat bey olaylara gerçekten farklı bir pencereden bakıyor şeklinde bir yorumda da bulundu.