Mehmet Demirkol: Benim adayım Yılmaz Vural

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, NTV Spor canlı yayınında Fenerbahçe gündemini değerlendirdi.

“Fenerbahçe’yi bu anlayış yönetmemeli”

“Ligin en kötü futbol oynayan takımı şu anda Fenerbahçe. Trabzonspor ile çekişirler. Fenerbahçe benim hayatım demek normal değil. Fenerbahçe hakkında her şeyi en iyi ben bilirim demek de doğru değil. Fenerbahçe’yi bu anlayış yönetmemeli.”

“Yeniden Advocaat sendromu yaşanır”

“Gereğini yapacağım demek, istifa edeceğim demektir. E hani hiçbir şey yok? Salı gününe kadar da bir şey olmayacak gibi. Fenerbahçe için ismi geçenler olmaz. Yeniden Advocaat sendromu yaşanır. İlla biri olacaksa benim adayım Yılmaz Vural. Ümit Özat gelecekse başka şekilde gelsin. Böyle olmaz.”

“Fenerbahçe’nin bugün toplanması lazımdı”

“Puan durumunda Fenerbahçe’nin yerini arıyoruz. Bu da enteresan. Fenerbahçe’nin bugün toplanması lazımdı. Salı gününe kadar neyin tatilini yapıyorlar? Fenerbahçe, başkan ve hocadan ibaret değil. Milyonlarca Fenerbahçeli, ne olduğunu merak ediyor. Konuşan yok. Böyle olmaz.”

“Aykut Kocaman’ın taktiği uyutma üzerine”

“Ben oynanan 11 haftaya göre yorum yapıyorum. Olanın üzerinden konuşup analiz yapıyorum. Gelecekle ilgili bir şey diyemem. Ben kupon bile tutturamıyorum. İnsanlar oğluna forma almış, kendine almış. Bilet alıp maça geliyor ve izlediği futbol ortada. Aykut Kocaman’ın taktiği uyutma üzerine. Konyaspor’da uyutabiliyorsun. Buna bir şey diyen de olmuyor. Mesela Konya – Kayseri maçında Kayseri’yi uyutabilsin. Ancak Fenerbahçe maçında hiçbir rakip uyumaz. Çünkü parlıyor o forma. 19 tane şampiyonluğu var.”

“Beşiktaş’ın en iyi oyuncusu…”

“Beşiktaş’ın en iyi oyuncusunu Fenerbahçe’ye getirirsen 15 gün sonra Fenerbahçeli oyunculara döner. Bu iş biraz böyledir. Fenerbahçe basket takımı taraftarlığı diye bir şey çıktı ortaya. Eskikden Efes taraftarlığı vardı. Bu böyle olmaz. Aykut Kocaman, Beşiktaş’ın başında olsaydı orta sahada Necip ve Atiba’yı oynatırdı.