Süper Lig’in 12. haftasında oynanan karşılaşmada Medipol Başakşehir, Galatasaray’ı 1-0 yenerek 1 maç fazlalıkla lider olmayı başardı. Galatasaray’ın stadında oynanan müsabakada ikinci yarıda oyuna dahil olan Fredrik Gulbrandsen’in attığı gol ile Galatasarayı 1-0 yendi ve ligdeki puanını 22’ye yükseltti. Sivasspor’un önüne geçerek maç fazlasıyla zirveye oturdu. Başakşehir’in tecrübeli file bekçisi Mert Günok, Sarı Kırmızılı Takım karşısında yıldızlaşan isim oldu.

Mahmut Tekdemir Sakatlık Geçirdi

Başakşehirin Kaptanlığını yapan Mahmut Tekdemir, karşılaşmanın 58.dakikasında Ryan Donk ile girdiği ikili mücadele sonucunda sakatlandı oyuna devam edemedi. Mahmut Tekdemir’in yerine Gulbrandsen dahil oldu.

Gulbrandsen 3. Golünü Attı

Başakşehir’in sezonun başında transfer ettiği Gulbrandsen, Süper Ligdeki 3.golünü Galatasaray’a karşı atmayı başardı. Daha önceki gollerini Göztepe ve Çaykur Rizespor’a atmıştı.

Başakşehir Yenilmezlik Serisini 10 Maça Çıkardı

Süper Ligde oynadığı ilk 2 maçtan kötü sonuçlar alan Başakşehir yeni sezona kötü bir başlangıç yapmıştı fakat Başakşehir kendisini hızlı bir şekilde toplayarak kötü sonuçlar aldığı maçların ardından oynadığı 10 maçta da yenilgi yüzü görmedi. Başakşehir 10 maçlık seride 6 galibiyet 4 beraberlik almayı başardı.