Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 02:03'te 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ardından AFAD depremin büyüklüğünü 4.9 olarak geçti. Depremle ilgili Malatya Valisi Aydın Baruş olumsuz bir durum olmadığını bildirdi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'dan deprem açıklaması

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan 5 büyüklüğünde yaşanan depremle ilgili yaptığı açıklamada "Merkez üssü Malatya Pütürge olan deprem'den etkilenen bütün hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim memleketimizi, ülkemizi muhafaza eylesin." ifadelerini kullandı. 

10 KİLOMETRE DERİNLİKTE GERÇEKLEŞTİ

Zeminden 10 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Malatya'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli endişe yaratan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Vatandaşlar dışarı çıktı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Malatya'nın Kale ilçesi olarak açıkladığı saat 02.03'de 4.9 büyüklüğünde meydana gelen depremi hisseden vatandaşlar, sokaklara çıktı, bazıları ise park ve bahçelerin banklarında bekledi. Hava sıcaklığının eksi 1 dereceye kadar düştüğü kentte vatandaşlar battaniyelerine sarılarak ısınmaya çalıştı. Kentin meydanlarına gece yarısı çıkan vatandaşlar, bir yandan ısındı, diğer yandan ise tekrar deprem olması korkusuyla bekleyişe geçti. Depremin hemen ardından bazı vatandaşlar telefonla yakınlarına da ulaşmaya çalıştı.