Macaristan Başkanı Viktor Orban Türkiye ve Türkler ile ilgili bir açıklamada bulundu. Açıklamasında Türkiye’nin iç siyasetine sadece Türkleri ilgilendirdiğini ve Türklerin Türkiye’nin istikrarını önemsedikleri konusunda açıklama yaptı.

Başkan Orban, Macaristan Devlet Radyosu Kossuth Radio’da yaptığı haftalık konuşmasında, gündemdeki ve sığınmacı krizi konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye- Avrupa Birliği (AB) sığınmacı krizinin çözümleme mutabakatını değerlendiren Başkan Orban, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu. “ Macaristan Türkiye’ye saygı duyuyor. Türkiye’deki iç siyaset konularının muhatabı sadece Türklerdir. Kendi istekleri doğrultulusunda kendi kararlarını verebilirler. Macaristan’ın görüşü; Türkiye istikrarlı olmalı aksi takdirde bizim için de ciddi bir tehlikeli olabilir. Türkiye’deki huzur, düzeni ve istikrarı sağlayan siyasi güçleri desteklememiz gerekiyor. Açıklaması yaptı.

Viktor Orban, Macaristan Ulusal Meclis’inde göçmenlerin ülkeye kabul edilmemesi için oylanıp ve reddedilen anayasa değişikliği teklifinin ve göçmenlerin durumu konusunun partiler üstü değerlendirmesi gerektiğini savunarak “ Brüksel’de 15-16 Aralık’ta gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) zirvesinde, Avrupa Birliği’nin gelecek yıllar için göçmenlik konusunda ki duruşunu belli edebilir.” dedi.