Bahri Öktem , karavanda nasıl vakit geçirdiğini , neler yaptığını anlattı.

 

Koronavirüs salgını olunca insanlar virüsten uzak, kalabalıktan uzak , şehir hayatından uzak olarak karavanda kalma isteğini belirlediler . Salgın günlerinde karavan isteği giderek yaygınlaşıyor. Bahri Öktem de bu dönem" karavan ile doğada yaşam" olarak tercih edenler arasında görülüyor. Tam kapanma dönemini Eğirdir Gölü’nün kenarına park ettiği karavanında kalan 72 yaşındaki Bahri Öktem, doğa ile baş başa kalıyor.

Tam kapanmanın sonuna kadar Eğirdir 'de kalacağını açıklamış olan Bahri Öktem, tam kapanmada karavan  başlangıçlarını şöyle anlattı:

“Bundan bir ay kadar önce e-Devlet’e başvurdum. Eşimle birlikte 65 yaş üstünün turizm amaçlı seyahati için bir aylık izin istedim. Bu izin kapsamında bana 3 gün yol dahil olmak üzere 29 Nisan ile 2 Haziran tarihleri arasında bir aylık bir izin verdiler. Bu izni de Eğirdir’de geçirmek istedim. Çünkü Eğirdir çok güzel, çok huzurlu bir şehir. Ben karavanımla seyahat edeceğim için, karavanımın ruhsatını ekledim, arabamın plakasını yazdım ve böylelikle iznimi aldım. Şu anda bulunduğum alanda benim dışımda iki karavan daha var. Buradaki insanlar birbirleriyle sadece uzaktan selamlaşıyor. Karavanımın önüne masamı, sandalyemi koyuyorum; çayımı, kahvemi demliyorum, gelen giden insanlarla merhabalaşıyorum. Tam kapanmada karavanda yaşayan insanların da en yakın markete giderek alışveriş yapabilme imkanı var. Ben de gerekli tedbirleri alarak burada bana en yakın olan markete gidiyorum. Oradan alışverişlerimi yapıyorum. Burada kendi imkanlarımla bir şeyler yapıp yiyip içiyorum. Boş zamanlarımda kitap okuyorum, şarkı söylüyorum, CD’lerim var onları dinliyorum, film izliyorum ve bol miktarda doğayı seyrediyorum. İçinde bulunduğum ortamdan mutlu olmaya çalışıyorum.”

Tam kapanmada karavan hayatı: