Azap, "Yurtdışı teması olan herkesin ve yakın çevresinin teste tabi tutulması gerekiyor" dedi. TTB ise Türkiye'de test konusunda Sağlık Bakanlığı'nın geç kaldığını söyledi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgınının yayılma hızının önlenmesi için tüm dikkatler Kovid-19 testlerine çevrildi.

Salgın İran'da görüldükten sonra sadece Ankara'da tek merkezde koronavirüs testi yapan Türkiye, zaman içinde bu testin yapıldığı merkez sayısını 16'ya kadar çıkardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüs testi yapılan laboratuvar sayısının 18 olduğunu açıklarken, testin çok yakında 25 ilde 36 merkezde yapılabileceğini duyurdu. Koca, hızlı tanı kitini de devreye sokacaklarını, tüm illere göndereceklerini söyledi.

'Test etmezseniz koronavirüs salgınını durduramazsınız'
DW Türkçe'den Hilal Köylü'nün haberine göre, testin yapıldığı merkez sayısının daha da artırılmasını isteyen uzmanlar, "Test etmezseniz, koronavirüs salgınını kontrol edemez, durduramazsınız" görüşünde birleşiyor.

TTB: Kovid-19 testinde geç kalındı
Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise Türkiye’de Kovid-19 testlerinin uygulamasının geç kalındığını ve yaygınlaştırılması kararının da geç alındığını düşünüyor.

TTB Başkanı Sinan Adıyaman, "Koronavirüs İran’da görüldükten sonra Ankara’da tek merkezde yapıldı test. Daha o zaman tüm Türkiye genelinde yapılmaya başlanması gerekiyordu bu testin. Ne yazık ki çok geç kalındı" diyor.

Gelinen aşamada 'sosyal izolasyonun' çok daha 'kritik bir önem' kazandığını söyleyen Adıyaman’a göre acil ihtiyaçlar dışında kimsenin evden çıkmaması koronavirüsün yaygınlaşmasının önlenmesi için büyük önem taşıyor. Adıyaman, "Evden çıkıldığında da mutlaka market gibi kapalı mekanlarda bir buçuk metre mesafede durulmalı insanlara" diyor.

Kaynak: Gerçekgündem