Havaların iyice soğumaya başladığı bu dönemlerde vücudumuzu dirençli tutmalıyız ve hastalıklar korunmalıyız. Bu yüzden yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Peki kış aylarında hangi meyve sebzeleri tüketmeliyiz? Tükettiğimiz meyve sebzelerin faydaları nelerdir? Neye yarar? Cevabı haberimizde... 

 

Mevsiminde çıkan yiyecekleri tercih etmek her zaman daha sağlıklıdır. Her mevsim başka bir gıda ürünü yetişir ve sağlık açısından pek çok avantaj sağlar. Kış aylarının gelmesiyle birlikte kışın tüketilen sebze ve meyvelerde tezgahlarda yerini aldı. Kış ayında bağışıklığınızı korumak için tüketmeniz gereken sebze ve meyveler;

Şalgam

C vitamini ve kalsiyum minerali bakımından zengin olan pancar, her mevsim tüketilmesi gereken bir besindir. Kanser riskini azaltır ve kan yapıcı özelliğe sahiptir.

salgam

Lahana

İltihabı önleyen lahana, kalp hastalıklarına, karaciğer yağlanmasına karşı birebirdir. İçerisinde A, C  ve K vitamini bulunur bağışıklığı destekler.

lahana

Ispanak

Ispanağın demir açısından yüksek olduğunu bilmeyen yoktur. C vitamini ve karoten mineralleri açısından da yüksek olan ıspanak çocukların büyüme gelişmesinde oldukça önemlidir. Kasları güçlendiren ıspanak kemik erimesine karşı koruyucudur.

ıspanak

Bal kabağı 

 A vitamininden zengin olan bal kabağı diğer vitaminlerden de  içerisinde barındırır. Antioksidan olan bal kabağı lif açısından yüksektir. 

balkabagı

Brokoli

C vitamini ve beta karoten açısından yüksek olan brokoli bağışıklığınızı güçlendirir. Tam bir kalsiyum ve demir kaynağı olan yeşil ormanlara benzeyen sebze kansere karşı koruyucudur.

brokoli

Kereviz

Kalorisi son derece az olan diyete uygun kereviz lif açısından oldukça yüksektir. Zeytinyağlı yemeğini yapabileceğiniz kereviz, kolesterolü dengeler, sindirim sistemine iyi gelir, kalp ve damar hastalıklarına karşı korur. Ayrıca karaciğer sağlığını korumak için de birebirdir.

kereviz

Karnıbahar

C, E ve B grubu vitaminlerden zengin olan karnıbahar, antioksidan ve kükürtlü bileşenler yönünden oldukça zengindir.

karnıbahar