45 yaşındaki Kanye West ve 42 yaşındaki Kim Kardashian, dünyanın en göz önündeki evliliklerinden birini yaşayarak ve ayrılık sürecinde bir sürü olay habere isimlerini yazdırarak ‘ünlü boşanmaları’ tarihine adlarını altın harflerle yazdırdılar.  2014’te evlenen Kim Kardashian ve Kanye West, 2 yıllık bir kavganın ardından nihayet ayrılmayı başardı. 

 

Kim Kardashian artık bu evliliği sürdürmek istemediğini söyleyerek, Şubat 2021’de Kanye West’ten ayrılmak için mahkemeye dilekçe veren taraf oldu. West ve Kardashian, büyük servetlerini ve büyük ailelerini nasıl paylaşacakları konusunda bir türlü karar veremediler ve bu süreçte hayatlarına giren yeni isimlerle aşk yaşamaya devam ettiler. Ve boşanma meselesi hep geri planda kaldı. ABD basınına yansıyan haberlere göre; Kanye West bir süredir iki tarafın avukatlarının bir araya geldiği ve boşanma anlaşmasının detaylarını konuştuğu yasal toplantılara gelmiyordu. Bu durumda çocuklarının velayetini tamamen kaybedebileceği konuşulan Kanye, muhtemelen bu ihtimal gerçekleşmesin istediğinden en sonunda masaya oturmayı kabul etti ve taraflar anlaşmayı imzaladı.

 

 Çift şimdilik dört çocuklarının velayeti, ebeveynlik planları ve multimilyon dolarlık gayrimenkul portföylerinin bölünmesi konusunda anlaşmaya vardı. Çiftin 9 yaşında North, 6 yaşında Saint, 4 yaşında Chicago ve üç yaşındaki Psalm olmak üzere tam dört çocuğu var. Boşanma anlaşmasına göre, Kanye ve Kim çocuklarının velayetini ortak şekilde paylaşacaklar. Ancak çifte yakın kaynaklar velayetin çoğunlukla Kim Kardashian’da olacağını ve Kanye’nin çocuklarıyla daha az görüşeceğini söylüyor. Kanye West, anlaşmaya göre dört çocuğunun eğitim ve güvenlik masraflarının yüzde 50'sinden sorumlu olacak.

 

Her ay 200 bin dolar nafaka alacak.

 

Mahkeme ayrıca Kanye West’in Kim Kardashian’a her ayın ilk gününde hesabına direkt olarak gönderilecek şekilde 200 bin doları nafaka olarak vermesini emretti. Kim Kardashian her ay Kanye West’ten 200 bin doları sadece çocukları için harcamak üzere nafaka olarak alacak.  TMZ'ye göre, boşanma anlaşmasında West, çocuklarına yakın olabilmek için satın aldığı ve Kim Kardashian’ın yaşadığı eve komşu olan 4,5 milyon dolarlık bir evin tapusunu Kardashian'a devrediyor. Kim Kardashian’ın sahibi olacağı bu beş yatak odalı evin çok tadilata ihtiyacı olduğu ve güzel yıldızın burayı neredeyse tamamen yıkarak yeniden yaptırmayı planladığı öğrenildi. Bu komşu eve ek olarak Kim, çocuklarla birlikte yaşadığı Hidden Hills, California'daki 60 milyon dolarlık mülkün yanı sıra Idaho'daki mülklerinin haklarını da elinde tutacak.